FORUM magazine

FORUM, het 'tijdschrift voor architectuur en daarmee verbonden kunsten' kent een rijke en turbulente geschiedenis. Kenmerkend is de conceptuele diversiteit (en daarmee ook de betekenis) van het blad: een architectuur kritische spreekbuis met reis- en onderzoeksverslagen, biografieën en monografieën, of een filosofisch traktaat; waarin architecten schrijven over hun werk, maar ook over het werk van anderen. Lees meer over de geschiedenis >

Forum overzicht

Forum: 2018-2022

Het Huis

Drager voor de reeks van 2018 – 2022 is HET HUIS. We maken 10 Forum edities als een reis door een huis. Iedere editie bezoekt één ruimte: hal, woonkamer, keuken, tuin, badkamer, zolder, muziekkamer, technische ruimte, voorraadkast, tuin. We verkennen architectuur in het spectrum van cultuur met het huis als onze gids.

Samen bevragen we huiselijke thema’s in het actuele dagelijkse leven en maatschappelijke vraagstukken als ambacht, verbeeldingskracht, zorg, onderdak en veiligheid. Startend vanuit alledaagse noties van de ruimte ontvouwt zich een reis door geschiedenis, metaforen, theorie en actuele ontwerpen en gebouwen. We gaan op zoek naar het waarachtige van ruimte en architectuur.

  • Dierenverblijf - Olifantenverblijf Thijs de `Zeeuw

    ,

    Slaapkemer - Manhattan project Madelon Vriesendorp

    ,

    Tuin - Villa 50-50 Studio ninedots Jurjen van der Horst

Forum: 2011-2016

Een redactie onder aanvoering van Jurriaan van Stigt is verantwoordelijk voor het uitgeven van Forum vanaf 2011. Forum 201 – 2016 was een 'printing on demand'-tijdschrift. Het tijdschrift is wel als gedrukt exemplaar naar leden gestuurd. Niet-leden kunnen de edities online bestellen: Over de grens, CU, 24hrs, Building art, Prototypes, Werken aan andermans werk, Horizon, Een andere tijd, In huis, Building upon building, Passie, Brieven.

Forum: 2008-2011

In deze periode verschenen drie Forums onder eindredactie van Arjan Hebly in samenwerking met Uitgeverij 010. De drie nummers vormden samen de reeks 'Het auteurschap in de stedenbouw'. Deze nummers zijn verschenen: Rotterdam - Kees Christiaanse (2011), Den Haag - Maarten Schmitt (2009), Amsterdam - Ton Schaap (2008). Deze uitgaven zijn te koop via NAi Boekverkopers, klik op de pagina's van de boeken.