Bestel Forum 4

Opnieuw nadenken over de prototypes van de toekomst. Wat zijn de gevolgen van een ver doorgevoerde standaardisering in architectonische typologie├źn en hun ruimtelijke opzet voor het aanzien van onze steden? Zullen de nieuwe prototypes niet tot dezelfde verschraling leiden die de naoorlogse volkswoningbouw te zien gaf, met dit verschil dat de saaiheid van het beeld in de jaren 60 vervangen wordt door een nu wereldwijde gelijkschakeling zoals we die uit de auto-industrie, de retailbranche en de entertainmentindustrie kennen.

De kracht van ontwerpers is juist dat de zoektocht naar steeds weer nieuwe prototypen, die passen bij de culturele waarden en voortkomen uit tradities, leidt tot een onmisbare diversiteit en behoud van

de waarde van het onroerend goed. Van Plaggenhut, patricierswoning naar doorzonappartementen en galerijflats. Het gaat in de architectuur per definitie niet om plotselinge omwentelingen maar om voortschrijdend inzicht en daar moet het ontwikkelen van nieuwe prototypen en het analyseren ervan een belangrijke rol in blijven spelen.

Bestel via deze link.

Forum-tijdperk

Forum: 2000-2014

Publicatiecategorie