Verslag “urban sketching” Zaanstad 14 oktober 2022

Dit is een verslag van

Urban sketching Zaanstad

Mathias Lehner en Xander Arets hebben een excursie met het thema “Urban Sketching” georganiseerd in Zaanstad.

Het weer zit niet echt mee; een druilerige dag is niet echt wat je zoekt, maar we hebben een paar goede binnen-locaties gevonden waardoor we toch een productieve dag hadden met goed resultaat. Er waren ook vijf medewerkers van de Gemeente Zaanstad aanwezig die de lunch en de locatie heeft aangeboden

De dag stond onder leiding van Anneke Vervoort (www.vervoortarchitecten.nl ). In haar architectenpraktijk in Eindhoven gebruikt ze de handschets als communicatiemiddel en ze organiseert ook schetsdagen en -weekends.  Het is een presentatietechniek die veel aan de verbeelding overlaat en niet direct, zoals bijvoorbeeld bij renders het geval is, een beeld presenteert dat al te ver is uitgewerkt. Ze is hier heel bedreven in en weet ons goed bij de oefeningen te betrekken.

De ochtend maken we de vingers los, waarbij de locatie, een mooie ruimte die direct aan de Zaan gelegen is, heel inspirerend werkt. De middag schetsen we (in) de voormalige Verkadefabriek die nu een culturele bestemming heeft. De transparantie van de voormalige fabriekshallen werkt heel inspirerend.

Publicatiecategorie

Laatste publicaties