Vooraankondiging excursie Riga 26 - 29 mei 2017

Excursie Ierland uitgesteld. Het alternatief … op weg naar Riga!

De excursie naar Ierland kan dit jaar helaas niet doorgaan. In de geplande periode (rond Hemelvaartsdag) is er (voor grotere groepen) niet meer voldoende hotelcapaciteit. De trip wordt nu een jaar opgeschoven, dus naar mei 2018.

Maar wij hebben een waardig alternatief gevonden; een vierdaagse budgetexcursie naar Riga, hoofdstad van Letland. Deze reis zal plaatsvinden van vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei. Riga (ca. 650.000 inwoners) is natuurlijk bekend om zijn uitbundige art nouveau architectuur, waardoor de historische binnenstad in 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. In 2014 was Riga (naast het Zweeds Umea) een van de twee culturele hoofdsteden van Europa.

Daarnaast is er ook interessante modernistische architectuur uit de 30-er jaren (en een enkel typisch project uit de 60-er jaren) te zien. En dan natuurlijk de meer recente projecten, gerealiseerd vanaf vanaf het begin van deze eeuw. Zoals de spectaculaire (groteske!) Nationale Bibliotheek, meerdere interessante invullingen in de stad (scholen, appartementencomplexen, winkelcentra, universiteitsgebouwen), en ook het Spikeri District, vlakbij de indrukwekkende Centrale Markthallen. Een herontwikkelingsproject, waarbij een complex van oude industriegebouwen getransformeerd is tot een creatief centrum.

Op ca. 30 km afstand ten westen van Riga ligt de mooie, ook door westerse toeristen goed bezochte, badplaats Jurmala. In en rond deze (rijke) plaats zijn vele interessante projecten gerealiseerd, dus een bezoek (per bus) meer dan waard. En last but not least; wij gaan ook naar de omgeving/kust van Saulkrasti, ca. 50 km ten noordoosten van Riga, alwaar tevens enkele inspirerende ontwikkelingen te bewonderen zijn.  

Wij vertrekken vrijdagochtend om 10.20 uur vanaf Schiphol, en de terugvlucht is maandag, einde van de middag. Wij zijn dan in de avond, tegen 18.00 uur, weer terug in  Amsterdam.

\"\" \"\"

\"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\"

Publicatiecategorie

Laatste publicaties

    • Tuin huis Heeswijk

    Nieuw lid

    Het timmermansambacht had al op jonge leeftijd mijn interesse. Een schuur waar ik in mijn kindertijd spelend mee aan het bouwen was, werd een afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1998 en 2008 was ik werkzaam bij MVSA architecten.

    Nieuw lid

    Mijn naam is Corinne Schrauwen. Ik ben opgeleid als architect (TU Delft) en heb in die rol mogen bijdragen aan vele toonaangevende gebouwen. Wat ik leuk vind aan bouwen is dat je met verschillende mensen, van architect tot bouwvakker, iets tastbaars maakt waar je samen trots op bent.