vr 27 maart 2009
| VillAetA Utrechtse Woonhuizen

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

0

De tweede VillAetA is enthousiast opgepakt door Jan Bakers.

In voorbereiding is een intiem programma rond een aantal Utrechtse architectonische pareltjes. Volgens de bekende architectuur historica Beatriz Colomina is het individuele woonhuis het object geweest waarin de moderne architectuur zich in de vorige eeuw heeft ontwikkeld. Het Utrecht van Rietveld neemt daarin een bijzondere plaats in. Het fenomeen van het Wilde Wonen maakt deze traditie ook weer bijzonder actueel.

Voorafgaand aan de individuele woonhuizen starten we met een bezoek aan de recentelijk gerestaureerde Robijnhof, een woningbouwplan uit de jaren vijftig van Gerrit Rietveld. Bertus Mulder, restauratiearchitect en Rietveldkenner, zal hierbij aanwezig zijn.

In voorbereiding zijn ook een bezoek aan het Vanschijndelhuis van architect Mart van Schijndel en woonhuis Erasmuslaan, in bezit van het Centraal Museum, van Gerrit Rietveld. Ten slotte wordt een woonhuis bezocht aan de Kromme Rijn van Jan Bakers zelf, waar met een hapje en een drankje en eventueel een frisse duik, de excursie wordt afgerond.