ma 4 juni 2012
| VillAetA Architectuurstudio HH in Utrecht

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

0

Vrijdag 20 april neemt Architectuurstudio HH ons mee naar Utrecht. De bureaupartners Patrick Fransen en Laurens Jan Ten Kate illustreren aan de hand van twee bijzondere projecten hoe AHH anno 2011 haar opgaven invult.

Muziekcentrum Vredenburg wordt alom gezien als een van de belangrijkste werken van Herman Hertzberger. De nieuwe ontwikkelingen in het stationsgebied van Utrecht zijn aanleiding om dit gebouw te vernieuwen en als culturele katalysator een belangrijke positie aan de nieuwe Catherijnesingel te geven. Patrick Fransen ligt de plannen toe en zal naast de bouwput de nodige uitleg over het muziekpaleis geven. Wij vragen hem hoe hij als partner van AHH de opgave aanpakt om een door Herman Hertzberger gebouwd icoon als deze te vernieuwen.

Laurens Jan ten Kate vindt de Faculteit Betawetenschappen op de Uithof waarschijnlijk de beste ‘school’ die hij gebouwd heeft. Een moedige bewering gezien het feit dat onderwijsgebouwen altijd een van de belangrijkste opgaven voor het bureau zijn geweest. Naast een flinke productie op dit gebied, heeft Herman Hertzberger een groot deel van zijn leer aan de hand van schoolgebouwen weten te illustreren. Bijzonder aan deze faculteit is dat alle onderwijs- en werkruimtes zich op open vloeren rondom een centraal atrium bevinden. Hoe functioneert dit en is de genadeslag voor het traditionele klaslokaal nabij?

Voor deze excursie geldt een maximum van 40 deelnemers.

Programma

  • 14h00 inloop infocentrum POS, Vredenburg 40, Utrecht
  • 14h05-15h15 Muziekpaleis Vredenburg met Patrick Fransen
  • 15h15-15h45 met Bus 11 naar de Uithof
  • 17h00 Borrel in de Basketbar