Mark Hekkert

Over mijzelf

Aan  de medeleden  Genootschap Arti et Amicitia                                                                            20.01.2020

Sinds het verkrijgen van een startstipendium, in oktober 2002, ben ik begonnen met het vormgeven van mijn eigen bureau. Daarbij hoort een visie en die is niet heel veel gewijzigd in zoveel jaar Inarchitecten en daarna, sinds vijf jaar, Inarchitects.

Inarchitects is een architectenbureau dat het interieur van een ruimte (of een gebouw) als het belangrijkste ontwerpcriterium beschouwt. Vertrekkend van het binnenste deel van het gebouw, creëren we letterlijk en figuurlijk ruimtes die, vanuit een architecturaal oogpunt, origineel en eigenzinnig zijn.

De individualiteit van de klant, het programma, de locatie en innovatieve ideeën bepalen de verschillende lagen en ambiguïteit van het ontwerp.

Het ontwerp van de buitenkant van het gebouw, hoewel niet minder belangrijk, is een logisch gevolg van de keuzes die zijn gemaakt voor het interieur van het gebouw.

Belangrijke aspecten die wij tijdens het ontwerpen gebruiken zijn dubbelzinnigheid, gelaagdheid, originaliteit en durf. Het resultaat is een authentieke architecturale entiteit die de wensen van de klant weerspiegelt en de essentie van de opgave weergeeft .

Tijd voor nieuwe dingen, visie, discussies, verassingen, verdieping en ontmoetingen!

Mark Hekkert, woonachtig in Amsterdam en gestudeerd aan de TU Delft.