za 4 oktober 2014
| Thema Hout

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

30

Op zaterdag 4 oktober is er dan de al lang aangekondigde binnenlandse excursie met HOUT als invalshoek. Dit blijkt zo veel projecten op te leveren dat we volgende jaar wellicht weer een keer op houtjacht zullen gaan. Aandacht is er voor hout als constructiemateriaal, prefab en lichtgewicht bouwen met hout, het duurzaamheidsaspect en het esthetische.

 

 

We reizen per bus, vertrek en aankomst Rotterdam Centraal.

 

 

Verzamelen om 10.30 uur ‘s morgens, voor de lunch wordt gezorgd natuurlijk.

 

In (nog) willekeurige volgorde zullen we bezoeken:

 

Project Karel Doorman in Rotterdam, renovatie van winkelgebouw Ter Meulen, optopping met woningen tot 70 meter hoogte. Oorspronkelijke architect Broek en Bakema, renovatie en uitbreiding door Ibelings Van Tilburg architecten. Ter plekke zal een van de architecten een toelichting geven, waarschijnlijk Marc Ibelings. Invalshoek is uiteraard de houttoepassing.

\"\"\"\"

Project CS Rotterdam. Dit nieuwe complex is ontworpen door team CS: Benthem Crouwel, Meijer&Van Schooten, West 8. Belangrijke bouwdelen zijn in hout uitgevoerd: de liggers boven de perrons en de beschieting van de gigantische  entreehal. Ook hier zal iemand van het ontwerpteam ter plekke een toelichting geven.

\"\"

 

Tuinpaviljoen vdHeuvel in Rijsbergen. Na twee extreem grote projecten nu een klein juweel: ontworpen en zelf gebouwd door Paul vd Heuvel, BNA-prijs voor beste gebouw. Paul en zijn vrouw ontvangen ons en waarschijnlijk hebben we daar ook de lunch.

\"\"

 

Pekelpaleis Breda, zo wordt het zoutcomplex in Breda genoemd dat gemeente, provincie en Rijk samen hebben gerealiseerd, het grootste van de Benelux. Het basisidee kwam voort uit een interne prijsvraag onder het personeel van RWS, De Rijksgebouwendienst, architect Harrie van Helmond, heeft dit uitgewerkt en zal de toelichting geven over de gekromde houten dakconstructie waaroverheen het omringende grasland overgaat in mossedum.

\"\"

 

Twee bruggen in Bergen op Zoom, beiden van het buro RO&AD. De een heet Mosesbrug en gaat door het water, de ander ligt op het water en heet Ravelijnbrug. We proberen de architect op de spot te krijgen.

\"\"\"\"

 

In Berkel Enschot bezoeken we Protecto Roble, de bedrijfshuisvesting van Van Helvoirt groenprojecten. Naast de vele toepassingen van hout is ook de bouworganisatievorm van het complex bijzonder, de opdrachtgever gaat dit ons uitleggen.

Architect is Equipe voor architectuur en urbanisme.

\"\"

 

Na afloop in Rotterdam de bekende AetA borrel

 

 

Ik hoop veel mensen te zien op 4 oktober!