vr 2 oktober 2009
| Symposium �Potenties van de openbare ruimte� in Hoofddorp,

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

0

Podium voor Architectuur en genootschap AetA nodigen u van harte uit voor het

Symposium 'Potenties van de openbare ruimte' in Hoofddorp

Datum: 2 oktober 2009, tijd 14.00-17.30

Locatie: Het Oude Raadhuis Hoofdweg 675, Hoofddorp

In de komende periode worden in het centrum van Hoofddorp een aantal publieke gebouwen opgeleverd en alle grote pleinen vernieuwd. Zo is er het gebouw 'Art Court' van Kraaijvanger-Urbis met een openbare passage tussen schouwburg, bibliotheek, poppodium en centrum voor de kunsten. Maar ook het Raadhuisplein en het Marktplein worden vernieuwd. Het recent opgeleverde Van Stamplein is na bewonersreactiees net nog weer aangepast.

Reden genoeg voor AetA en het Podium om dit symposium te initiëren met als thema 'Potenties van de openbare ruimte in Hoofddorp'. De aanpak van de openbare ruimte in een zo dynamische en volop groeiende gemeente laat immers conclusies toe over heb belang van de openbare ruimte in Nederland, en de waarde die men eraan hecht.

Het symposium heeft de vorm van korte presentaties gevolgd door een debat met een bevlogen gespreksleider en kundige panelleden, en een genodigd publiek van lokale bestuurders en ontwerpers. Het symposium is ingericht als een moment van openheid. Al reflecterend op de in het verleden gerealiseerde openbare ruimtes in Hoofddorp, onderzoeken we welke nieuwe wegen ingeslagen kunnen worden. Een ieder wordt uitgenodigd om een open debat aan te gaan. De sprekers zullen binnen een klimaat van respect, begrip en vakkundigheid de aanwezige betrokkenen in de zaal hiertoe prikkelen en verleiden.

Gespreksleider:

  • Annemiek Rijckenberg, voorzitters welstand Amsterdam presentaties van:
  • Hans Davidson, stedenbouwkundige, prijswinnend stationsplein in Apeldoorn
  • Jos Gadet, planologisch adviseur DRO Amsterdam (aangevraagd)
  • Stefan Gall, stedenbouwkundige van Quadrat, deed eerder onderzoek naar de structuur van Hoofddorp
  • Mei van Eegen, Dana Ponec architecten, supervisor Hoofddorp Centrum

Inschrijven: monique@aeta.nl

Toegang: gratis