Symposium Hoofddorp

Beste Leden,

Podium voor Architectuur en genootschap AetA nodigen u van harte uit voor het Symposium 'Potenties van de openbare ruimte' in Hoofddorp (zie voor meer informatie bijgaande brief).

Datum: 2 oktober 2009, tijd 14.00-17.30 Locatie: Het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675, Hoofddorp

In de komende periode worden in het centrum van Hoofddorp een aantal publieke gebouwen opgeleverd en alle grote pleinen vernieuwd. Zo is er het gebouw 'Art Court' van Kraaijvanger-Urbis met een openbare passage tussen schouwburg, bibliotheek, poppodium en centrum voor de kunsten. Maar ook het Raadhuisplein en het Marktplein worden vernieuwd. Het recent opgeleverde Van Stamplein is na bewonersreactiees net nog weer aangepast.

Reden genoeg voor AetA en het Podium om dit symposium te initiëren met als thema 'Potenties van de openbare ruimte in Hoofddorp'. De aanpak van de openbare ruimte in een zo dynamische en volop groeiende gemeente laat immers conclusies toe over heb belang van de openbare ruimte in Nederland, en de waarde die men eraan hecht.

Het symposion heeft de vorm van korte presentaties gevolgd door een debat met een bevlogen gespreksleider en kundige panelleden, en een genodigd publiek van lokale bestuurders en ontwerpers. Het symposion is ingericht als een moment van openheid. Al reflecterend op de in het verleden gerealiseerde openbare ruimtes in Hoofddorp, onderzoeken we welke nieuwe wegen ingeslagen kunnen worden. Een ieder wordt uitgenodigd om een open debat aan te gaan. De sprekers zullen binnen een klimaat van respect, begrip en vakkundigheid de aanwezige betrokkenen in de zaal hiertoe prikkelen en verleiden.

Er zullen bijdragen zijn van onder andere:

  • Pieter Tordoir, economisch geograaf, VROM raad (aangevraagd)
  • Hans Davidson, stedenbouwkundige, prijswinnend stationsplein in Apeldoorn (aangevraagd)
  • Jos Gadet, projectmanager van het Westerpark in Amsterdam (aangevraagd)
  • Stefan Gall, stedenbouwkundige van Quadrat
  • Mei van Eegen, Dana Ponec architecten, supervisor Hoofddorp Centrum

Inschrijven: HYPERLINK "mailto:info@podiumarchitectuur.nl" info@podiumarchitectuur.nl, HYPERLINK "mailto:monique@aeta.nl" monique@aeta.nl

Toegang: gratis

Mathias Lehner, coördinator Podium en Edward Schuurmans, namens AetA

Publicatiecategorie

Laatste publicaties