Speelplaatsen Aldo van Eyck in ere hersteld

De openbare speelplaatsen Assumburg en Nijenburg in Amsterdam-Buitenveldert (ontworpen in 1968 door Aldo van Eyck en aangelegd in 1969) zijn op initiatief van twee Amsterdamse ambtenaren, Joost Witteborg en Paul Lappia, onlangs volledig opgeknapt en voorzien van informatiezuilen. Mede dank zij de steun van AetA heeft de bestuurscommissie Zuid zich in het najaar van 2016 uitgesproken tegen verdere ongecontroleerde afbraak van deze plaatsen waar er ooit meer dan zevenhonderd van waren. (Foto: Paul Lappia)

Zie ook de recente VPRO documentair over de speelplaatsen!

Publicatiecategorie

Laatste publicaties

    • Tuin huis Heeswijk

    Nieuw lid

    Het timmermansambacht had al op jonge leeftijd mijn interesse. Een schuur waar ik in mijn kindertijd spelend mee aan het bouwen was, werd een afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1998 en 2008 was ik werkzaam bij MVSA architecten.

    Nieuw lid

    Mijn naam is Corinne Schrauwen. Ik ben opgeleid als architect (TU Delft) en heb in die rol mogen bijdragen aan vele toonaangevende gebouwen. Wat ik leuk vind aan bouwen is dat je met verschillende mensen, van architect tot bouwvakker, iets tastbaars maakt waar je samen trots op bent.