Selectie grafisch ontwerper 2e supplement 2005-2020

  • Dana Dijkgraaf

  • In4nite

We hebben na twee selectierondes grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf gekozen om de vormgeving van het 2e supplement te ontwerpen. Dana is een jonge grafisch ontwerper uit Arnhem. Zij won in 2019 een gouden European Design Award* met haar brochure voor project In4nite.

Dana heeft aan verschillende opdrachten voor Museum Arnhem gewerkt. Afgelopen zomer presenteerde ze samen met Erik Stehmann het project Woordenfeest, met XXL-woorden die het gevoel van Arnhem-Zuid ‘vangen’ en die ze baseerden op interviews met bewoners uit de wijk. Ook verzorgde zij het grafisch ontwerp voor de tentoonstelling Body Control in De Kerk, een tijdelijke expositieruimte van het Museum Arnhem. Voor De Kerk heeft zij in 2019 ook de hele huisstijl  ontworpen. Momenteel zet Dana haar tanden in een groots city-dressingproject voor Wageningen. Met Dana denkt de werkgroep geschiedschrijving een jonge talentvolle ontwerpster te hebben gekozen passend bij AetA. Haar werk is subtiel, tactiel, creatief en maakt nieuwsgierig.

Een tweede goed bericht is dat wij een mooie donatie voor de geschiedschrijving hebben ontvangen van ons AetA lid Jurriaan van Stigt en dat er een grote subsidie is toegezegd door Archiscienza, het fonds dat door AetA lid Fons Verheijen is opgericht. Onze grote dank daarvoor.

 

Namens de werkgroep AetA Geschiedschrijving
Juliëtte Daniëls
 

*De European Design Awards zijn een samenwerking tussen ruim twintig Europese designmagazines, -sites, -blogs en instanties

Publicatiecategorie

Tags

Laatste publicaties