Save the date! Excursie naar Boedapest 29-9 t/m 2-10 2016

Vooraankondiging van de AetA buitenlandse excursie naar Budapest: een lang weekend naar Budapest, 29 sept. t/m 2 oktober 2016.

Budapest is (pas) in 1873 ontstaan door de samenvoeging van 2 stadsdelen, gelegen aan weerszijden van de Donau; Boeda en Pest. Een relatief jonge hoofdstad dus, met een ruime stedenbouwkundige opzet, geïnspireerd op die van Parijs (Haussmann).

Hierbij de eerste ideeën over de inhoud van de excursie.

Stadstochten/wandelingen:
Burchtwijk met de "Burcht" (het voormalige paleis), het heuvelachtige Boeda-deel, in Pest Elisabethstad (de Joodse buurt), het stadscentrum met karakteristieke warenhuizen/hotels, en over de lange winkelboulevard, de Andrássy Út, (geïnspireerd op de Champs Elysees).

Verder o.a. gebouwen/projecten/wijken in het vlakke Pest:
Zoals het Parlementsgebouw (ook 's avonds!), de metrostations van lijn M1 (Unesco erfgoed), het station Nyugati van Gustave Eiffel, de (op Eiffel geïnspireerde) Centrale Markthallen van Samuel Petz, de hippe wijk rond het Szt. István park met zijn vele, op Bauhaus geïnspireerde, woongebouwen, de 2 ING-kantoren van Erick van Egeraat met daarnaast het modernistische Mémoszgebouw van Gábor Preisich, het CET van Kas Oosterhuis, het kleurrijke appartementencomplex in het Infopark van Gábor & Bence Turányi en het Puskas stadion.

Reserveer de data alvast in je agenda. Nader bericht volgt!

Organisatie: Harrie van Helmond en Roeland Dreissen. Mee organiseren? Neem contact op met de organisatie.

Publicatiecategorie

Laatste publicaties