Podium Architectenworkshop 2010

Mathias Lehner, coördinator

Het Podium voor Architectuur nodigt u van harte uit om deel te nemen aan onze jaarlijkse architectenworkshop, een eendaagse ontwerprace voor architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. Dit jaar buigen wij ons over een - nu nog als bedrijfswerf gebruikte - locatie in Cruquius, niet ver van het Rijksmonument Gemaal de Cruquius.

Als architectuurcentrum proberen wij proactief ontwikkelingen te stimuleren, zoals in dit geval het herontwikkelen van de voormalige bedrijfslocatie van het bouwbedrijf Dura Vermeer in Cruquius. Het gebied ligt prachtig als potentiële schakel tussen het monumentale fort Cruquius, het dorpshuis en de nieuwe meubelboulevard van Fons Verheijen, met een deel van de werf grenzend aan de Haarlemmermeerse Ringvaart.

De locatie bevindt zich in een dynamisch gebied tussen Hoofddorp, Heemstede en Haarlem. Niet in laatste plaats door de gebiedsuitwerking Haarlemmermeer & Bollenstreek en de ontwikkelingen in de zogenaamde Westflank is de locatie bijzonder interessant; Het ontwerpgebied is ook de historische grond waarop bijna 50 jaar geleden het bedrijf van Piet Vermeer zijn aanvang nam. De locatie is dan ook voor uiteenlopend ontwikkelingen geschikt. De ontwerpers mogen hun ideeën hierover vrij ontvouwen.

De architectuurworkshop vindt plaats op 19 mei op locatie en duurt van 9:00 tot 21:00 uur. De dag begint met drie inspirerende sprekers: Trude Hooykaas (aangevraagd) van OTH uit Amsterdam, ondermeer befaamd van de kraanbaan in Amsterdam Noord en winnaar van de Amsterdamse architectuurprijs, Paul Carré, architect en ontwerper van het multifunctionele hergebruik van de Verkadefabriek in Zaandam en Age Vermeer, voormalig directeur van het gelijknamige bouwbedrijf en kenner van de (geschiedenis) van de locatie. Na de workshopsessies is er een afsluitende presentatie en gezamenlijk diner. De resultaten worden gebonden in een publicatie.

U kunt zich via een mail naar info@podiumarchitectuur.nl opgeven voor deelname tot 5 mei 2010 onder vermelding van een korte motivatie. Deelname is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen voor deze workshop beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ondergetekende. Het volledige dagprogramma en alle relevante informatie ontvangt u na aanmelding.

Publicatiecategorie

Laatste publicaties