zo 25 januari 2015
| Nieuwjaarsbijeenkomst 2015

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

50

\"\"

Onze Nieuwjaarsbijeenkomst houden we dit jaar op 25 januari in Rotterdam, dat het afgelopen jaar vaak de aandacht op zich heeft gevestigd met haar spraakmakende hedendaagse en vernieuwende architectuur.

 

\"\"

\"\"

We hebben daar een fantastische locatie voor gevonden: het bureau van IMd aan de Piekstraat 77. Een monumentale industriële loods is door Ector Hoogstad architecten getransformeerd tot een nieuwe, heel verrassende interpretatie van het begrip kantoorlandschap. De opdrachtgever en gebruiker is IMd bv, een constructief adviesbureau met een neus voor bijzondere projecten (zie ook www.imdbv.nl).

Je kunt met het openbaar vervoer het beste naar NS station Rotterdam Zuid reizen. Parkeren kan gratis in de buurt.

Vanaf 12.00 uur ben je welkom. We krijgen deze middag een toelichting op het ontwerp van dit kantoor en de visie van IMd visie op hun rol van de constructief adviseur. Van hergebruik van bestaande panden stappen we over naar wederopbouwarchitectuur, waarvan in Rotterdam mooie voorbeelden staan. Wijnand Galema, architectuurhistoricus en gespecialiseerd in dit thema, neemt ons mee in de stand van zaken anno nu. In 2015 wordt een binnenlandse architectuurexcursie aan dit thema gewijd.

Vanaf de Piekstraat lopen we naar Rotterdam Zuid om met de trein naar de Markthal bij Rotterdam Blaak te reizen. Daar in de buurt sluiten we af met een aangeklede borrel.

We beginnen natuurlijk met een welkom door de voorzitter, een geconcentreerde Pecha Kucha presentatie van nieuwe leden en een vooruitblik op de activiteiten in dit lustrumjaar.