Nieuwe uitgave Building upon Building

De speciale lustrum editie van Forum heeft een vervolg gekregen in de publicatie van de editie door Uitgeverij Nai010. De presentatie van deze publicatie was op 23 maart jl. in de AA Bookshop in Londen.

Voor de samenstelling van het boek vroegen Jantje Engels en Marius Grootveld aan 45 architecten om een functionele uitbreiding te ontwerpen die aansluit bij een bestaand gebouw. Een relevante vraag in een tijd waarin het belang van de context meer en meer speelt voor de architectuur. Het resultaat is een collectie van dialogen tussen hedendaagse architecten en het verleden. De makers van het boek stellen architectuur voor als een evolutie, eerder dan een revolutie. Hoe kunnen de inzichten uit het verleden versmelten met die uit het heden? Een vraag die ruimschoots aan bod komt in 45 ontwerpen en 4 essays.

Bestel hier uw exemplaar

Projecten:
AMUNT, Sergison Bates, Baukuh, Bedaux de Brouwer, BeL, Anne Dessing, Gunnar Daan, Diederendirrix, Dierendonckblancke, Dow Jones, East, Els Claessens & Tania Vandenbussche, Edelaar Mosayebi Inderbitzin, Fischer Multerer, General Architecture, Happel Cornelisse Verhoeven, Hans van der Heijden, Barnaby Hughes & Hamish Warren, Humble? Martens, Ryan W. Kennihan, Adam Khan, David Kohn, De Kort Van Schaik, Korth Tielens, Lilith Ronner van Hooijdonk, Ties Linders, Lu?tjens Padmanabhan, Donna van Milligen Bielke, Monadnock, Murmuur, Nbundm*, Nu Architectuuratelier, OFFICE Kersten Geers David Van Severen, OMMX, Studio Ossidiana, Mark Pimlott, re:architekti, Robbrecht & Daem, Jules Schoonman, Hugh Strange, SUB Office, Studio Thys Vermeulen, Veldwerk, De Vylder Vinck Taillieu, Office Winhov

Essays:
Christophe Van Gerrewey, Arjan Hebly, Dorine van Hoogstraten, Lara Schrijver
Redactie:
Jantje Engels & Marius Grootveld
Grafisch ontwerp:
Andreas Depauw (Indianen)

\"\"

\"\"
 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties