Nieuw lid: Madeleine Maaskant

Jongstleden is Madeleine Maaskant lid geworden van AetA. Zij stelt zich voor.

Mijn naam is Madeleine Maaskant; bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft, afstudeerrichting Architectuur.
Na mijn studie, na een paar jaar bij Lafour & Wijk architecten te hebben gewerkt en na het winnen (samen met Victor van Velzen) van een eerste prijs bij Europan 4, ben ik een bureau gestart.
Maaskant en van Velzen architecten heeft zestien jaar lang woningbouwprojecten gerealiseerd en heeft verscheidende verbouwingen van (industriële) monumenten op haar naam staan.
Bij Natuurmonumenten heb ik me vervolgens vijf jaar om wonderschone en vaak in prachtige landschappen gelegen (rijks)monumenten bekommerd en sinds juni 2015 is de Academie van Bouwkunst in Amsterdam mijn werkplek. Een bijzondere school met een rijke geschiedenis, die haar wortels heeft in Architectura et Amicitia als gevolg van de oprichting van het Voortgezet en Hoger Bouwkunst Onderricht in 1908 door Kromhout, Cuypers, Berlage en anderen, met het gemeenschappelijke doel : elkaar onderwijzen in architectuur.
Bij AetA hoop ik op onverwachte ontmoetingen en bijzondere gedachtenwisselingen met liefhebbers van architectuur, de stad, het landschap en met liefhebbers van literatuur en mooie boeken.

Madeleine Maaskant 22 februari 2016

\"\"
 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties