Nieuw lid: Maaike Westinga

Jongstleden is Maaike Westinga lid geworden van AetA. Zij stelt zich even voor.

Mijn naam is Maaike Westinga. Ik heb bouwkunde gestudeerd aan de TU in Delft, richting architectuur. Na mijn afstuderen werkte ik een tijdje bij De Nijl in Rotterdam, onder leiding van Endry van Velsen. Daarna zat ik kort bij Roelf Steenhuis in Delft. Halverwege 2002 kwam ik bij Jonkman en Klinkhamer architecten in Amersfoort terecht,. Het bureau had net de opdracht gekregen voor de nieuwe zaal voor Toneelgroep Amsterdam tussen de Stadsschouwburg en de Melkweg in Amsterdam. Het werd het eerste project waar ik aan werkte en waarvan ik al snel projectarchitect van was.

In 2007 heb ik met Roel ten Bras besloten het bureau van Jonkman en Klinkhamer over te nemen, met ingang van 2008 was dat een feit. Inmiddels heeft ons bureau de ervaring met culturele en maatschappelijke projecten verder uitgebouwd. Het Energiehuis in Dordrecht is daar een mooi en geslaagd voorbeeld van.

Mijn hart en interesse liggen bij het revitaliseren van bestaande gebouwen. Nieuw leven inblazen door middel van een maatschappelijke invulling geeft me de meeste voldoening. Vanuit de behoefte om meer kennis te delen en onderwerpen met vakgenoten uit te wisselen was ik me aan het oriënteren op een mogelijk lidmaatschap. Door gesprekken daarover met verschillende vrienden die al lid zijn van AetA werd de interesse gewekt. Ik verwacht actief deel te nemen aan de verschillende activiteiten en ben ook bereid mijn input daarvoor te geven. Ik heb daarvoor nu nog geen concrete ideeën paraat, maar mezelf kennende komt dat vanzelf.

 

\"\"

Machinehal

\"\"

Stadschouwburg Amsterdam

 

 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties