Nieuw lid: Luuk Kramer

Recentelijk is Luuk Kramer lid geworden van AetA. Hij stel zich voor.

Geboren en getogen in Eindhoven (*1958) heb ik mijn jeugd door gebracht in een stad die geen stad wilde of kon zijn. Een verzameling dorpen die door de aanwezigheid van Philips groot waren geworden, aan elkaar gegroeid in korte tijd. De huizen en gebouwen van de nieuwbouwwijken fascineerden mij vanaf mijn vroegste jeugd.

Door de grote verscheidenheid leerde ik mezelf kijken, en beoordelen. Als architectuurfotograaf steun ik heden ten dage nog veel op wat ik destijds aan beelden en indrukken heb vergaard en als ijkpunt, tot standaard heb gemaakt. Na een studie biologie ben ik fotograaf geworden, eerst aarzelend de architectuur verkennend, later, vanaf de jaren 90 me er steeds meer op toeleggend. De fotografie van de gebouwde omgeving, de objecten en hun interieursblijft me fascineren. Hoe een ontwerper, architect, zowel binnen als buitenkant tot 1 geheel kan smeden Dit proberen te begrijpen middels foto’s, is voor mij een van de belangrijkste drijfveren van mijn werk als architectuur fotograaf.

Door het lidmaatschap van AeA hoop ik op een andere dan puur zakelijke manier nieuwe, of andere contacten te leggen met architecten. Daarnaast lijken me de excursies ook een interessante manier om op een andere manier kennis te maken met werk van de leden van AeA en de architectuur in zijn geheel.

\"\"

Publicatiecategorie

Laatste publicaties