Nieuw lid: George Polman

George Polman werd jongstleden lid van AetA en stelt zich kort voor:

"Direct na mijn studie bouwkunde in Delft ben ik in 1988 samen met Anouk Vermeulen een architectenbureau gestart: AG architecten. Sinds die tijd zijn we partners in crime, zowel zakelijk als privé. Onze zoons, inmiddels geneeskunde studenten van 17 en 19 jaar, zijn geboren in het huis dat we in 1990 midden in de Jordaan hebben gebouwd.

Dat pionieren past ons blijkbaar, inmiddels hebben we ook een huis op Bonaire (duiken, wind- en kitesurfen) en doen daar projecten waaronder de herontwikkeling van het Plaza Resort voor Van der Valk. Maar het overgrote deel van ons werk is in Nederland. Ons bureau in Haarlem bestaat uit 12 personen (waaronder 5 architecten), heeft altijd zowel particuliere als professionele opdrachtgevers gehad.

Zo zijn we nu bezig voor de Key (renovatie flats), PréWonen (160 nul-op-de-meter woningen achter een monumentale voorgevel), het UMCG (Cancer Centre en prikpoli) en de RUG (Universiteitsbibliotheek). AetA ken ik via het lidmaatschap van Anouk en na een paar jubileumfeesten en excursies (o.a. Schotland) is het moment aangebroken om zelf het lidmaatschap aan te vragen en een steentje bij te dragen."

 

 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties

    • Tuin huis Heeswijk

    Nieuw lid

    Het timmermansambacht had al op jonge leeftijd mijn interesse. Een schuur waar ik in mijn kindertijd spelend mee aan het bouwen was, werd een afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1998 en 2008 was ik werkzaam bij MVSA architecten.

    Nieuw lid

    Mijn naam is Corinne Schrauwen. Ik ben opgeleid als architect (TU Delft) en heb in die rol mogen bijdragen aan vele toonaangevende gebouwen. Wat ik leuk vind aan bouwen is dat je met verschillende mensen, van architect tot bouwvakker, iets tastbaars maakt waar je samen trots op bent.