Nieuw lid: Emile van Vugt

Introductie Emile van Vugt

In 1999 ben ik duaal afgestudeerd aan de TU Eindhoven in Architectonisch Ontwerpen & Bouw Productie Techniek. Na enkele jaren in Rotterdam te hebben gewerkt had ik behoefte om de horizon te verbreden en met een startstipendium van het fonds BKVB heb ik een jaar gewerkt bij MAP Arquitectos in Barcelona.

Na terugkomst in Nederland heb ik in 2003 met een tweede startstipendium van fonds BKVB architectenbureau UArchitects opgericht samen met Misak Terzibasiyan. Wij zijn intussen een middelgroot architectenbureau en met name actief in openbare gebouwen op het gebied van onderwijs en sport, werkzaam aan woningbouw en voor particulieren met een bijzondere woonwens.

Ons bureau werkt zeer contextgericht en wij hebben hierin een sterke fascinatie voor materiaalgebruik en detailleren.

Deze bureauwerkzaamheden heb ik gecombineerd met nevenactiviteiten als gastdocent op de TUe (ontwerp- en afstudeerateliers), werkzaamheden in Commissies Ruimtelijke Kwaliteit (Soest, Wageningen, Roosendaal) en het schrijven van blogs voor de Architect.

Ik verwacht dat AetA een inspirerend architectuurpodium is om te komen tot nieuwe inzichten over de condities en de inhoud van de hedendaagse architectuur.

Enkele projecten van UArchitects:

\"\"

1 Maasberg paviljoen Overloon

\"\"

2 Aardbevingsbestendige school Boukemapark Uithuizen

\"\"

3 Sportcentrum Zaanstad - Zuid

 

 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties