Nieuw lid: Annemariken Hilberink

Annemariken Hilberink werd jongstleden lid van AetA. Zij stel zich even voor:

 

"Gestudeerd aan de TU Eindhoven en afgestudeerd in de mooie richting Architectuur en Urbanistiek (met Hans Ruijssenaers als afstudeerbegeleider). Behaalde met het afstudeerplan voor een Bergstation in Kaprun de tweede prijs bij de Archiprix 1990. Samen met Geert Bosch zijn we in 1996 ons bureau begonnen HILBERINKBOSCH architecten. Sinds een aantal jaar zitten we met het kantoor in een verbouwde boerderij in het dorpje Berlicum, vlakbij ‘s-Hertogenbosch. We zijn een bureau dat gespecialiseerd is in woningbouw, van tuinhuizen tot appartementencomplexen van 11 lagen hoog.

We zeggen altijd dat we geen vaste stijl hebben, dat de architectuur wordt geleid door het programma en de omgeving waarin we gaan bouwen. Maar als je alle plannen achter elkaar zit is er toch wel een familie-overeenkomst te ontdekken: altijd wat dikkig in verhoudingen met een voorliefde voor mooi materiaalgebruik als baksteen en hout. Geen afgeleiden van de historische voorbeelden eromheen maar wel passend en van deze tijd.

Daarnaast betrokken geweest bij diverse welstandscommissie. En ook altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Begonnen als student-assistent in het eerste jaar ateliers van de TUe, en na onderwijs op diverse academies ben ik inmiddels al 15 jaar betrokken bij het afstuderen aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem.

Ik verheug me vooral op de inspiratie van het zien van ander werk en de excursies."

 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties

    • Tuin huis Heeswijk

    Nieuw lid

    Het timmermansambacht had al op jonge leeftijd mijn interesse. Een schuur waar ik in mijn kindertijd spelend mee aan het bouwen was, werd een afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1998 en 2008 was ik werkzaam bij MVSA architecten.

    Nieuw lid

    Mijn naam is Corinne Schrauwen. Ik ben opgeleid als architect (TU Delft) en heb in die rol mogen bijdragen aan vele toonaangevende gebouwen. Wat ik leuk vind aan bouwen is dat je met verschillende mensen, van architect tot bouwvakker, iets tastbaars maakt waar je samen trots op bent.