Nieuw lid: Christian Pfeiffer

De 19e eeuwse zorgen om de teloorgang van de schoonheid van Nederland leidde in 1911 tot een bijzondere vereniging: De Bond Heemschut. Eén van de oprichters van die vereniging was het  Genootschap Architectura et Amicitia. Sinds 2017 werk ik voor de vereniging en kom ik AetA met regelmaat tegen. Recent nog voor de publicatie van mijn nieuwste boek over Thamerlaan 14 in Uithoorn, het eerste ontwerp van Michel de Klerk. Met een achtergrond in journalistiek, stedenbouw, activist en liefde voor gebouwd erfgoed genoeg reden om me aan te melden voor AetA, het Genootschap met een zeer rijke geschiedenis. Ik geloof nog steeds sterk in de verbondenheid tussen kunsten, architectuur en erfgoed. 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties

    • Tuin huis Heeswijk

    Nieuw lid

    Het timmermansambacht had al op jonge leeftijd mijn interesse. Een schuur waar ik in mijn kindertijd spelend mee aan het bouwen was, werd een afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1998 en 2008 was ik werkzaam bij MVSA architecten.

    Nieuw lid

    Mijn naam is Corinne Schrauwen. Ik ben opgeleid als architect (TU Delft) en heb in die rol mogen bijdragen aan vele toonaangevende gebouwen. Wat ik leuk vind aan bouwen is dat je met verschillende mensen, van architect tot bouwvakker, iets tastbaars maakt waar je samen trots op bent.