Nieuw lid

  • Tuin huis Heeswijk

  • Interieur ontwerp incubator klokgebouw Eindhoven

  • Herbestemming Philips gereedschapsmakerij Eindhoven

  • CPO schuttersbosch 9 houten huizen Eindhoven

Het timmermansambacht had al op jonge leeftijd mijn interesse. Een schuur waar ik in mijn kindertijd spelend mee aan het bouwen was, werd een afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1998 en 2008 was ik werkzaam bij MVSA architecten. Daar werkte ik aan projecten zoals het ING hoofdkantoor aan de Zuidas, woningbouwproject La Grande Cour op het Westerdokseiland, de renovatie en vernieuwing van het Ministerie van FinanciĆ«n in Den Haag en de Kromhoutkazerne in Utrecht.

In 2008 ben ik een eigen architectenbureau gestart. Elke opdracht komt met de juiste samenwerkingsverbanden tot stand. In mijn praktijk ben ik enerzijds actief met het herbestemmen en transformeren van bestaande gebouwen. Anderzijds ben ik actief met biobased bouwen en construeren met hout en interesse voor biomimicry.

Naast de bouwpraktijk ben ik betrokken bij diverse onderwijsinstellingen waaronder de Academie voor de duurzaam gebouwde omgeving van Avans Hogeschool in Den Bosch en Tilburg en bij de Academie van Bouwkunst van ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem.

Ik kijk uit naar alle ontmoetingen en inspiratie uit de excursies.

Jochem Heijmans

Publicatiecategorie

Laatste publicaties