Manon Pattynama

In 1965 ben ik geboren in Rotterdam, en opgevoed door een Indische vader en Antilliaanse stiefmoeder, wat nogal een contrast in culturen is: een multiculturele bodem is tegen een hollandse achtergrond. Op school haalde ik mijn hoogste cijfers voor de creatieve vakken en wilde uiteindelijk naar de kunstacademie. Mijn vader wees dit af : 'je leert maar een vak' referend aan de levensstijl van zijn bevriende kunstenaars.(!)

In 1990 ben ik in Delft afgestudeerd bij Hertzberger, hij leerde me altijd een schetsboek mee te nemen, waarvan enkele schetsen bijgevoegd. Na gewerkt te hebben bij zowel Hartsuyker Architecten als Ben van Berkel en EGM ben ik in 1995 een eigen bureau gestart: PAA. De mens staat prominent centraal, zowel in maat (zie ook de schetsen) als omgeving en levensstijl. Dit uit zich o.a. in participatie project "Mi Akoma di Color"waar ik als architect voor 40 multiculturele gezinnen in Amsterdam Zuidoost , die particulier opdrachtgever waren in de meest brede zin van het woord, de woning en wijk heb ontworpen.

Daarnaast uit zich mijn maatschappelijke betrokkenheid in het plaatsnemen van o.a. de Raad van Toezicht van de NPS (Nederlandse programma stichting) en de Raad van Bestuur VIO (vrouw in ontwikkeling)

Sinds 2000 ben ik lid van de BNA, en ben sinds dit jaar lid van de Ledenraad van de BNA.

De gedeelde passie mis ik echter deels bij de BNA. Op kringniveau worden wel excursies e.d. georganiseerd maar dat is afhankelijk van de goodwill van het kringbestuur. Daarom ben ik lid geworden van Architectura et Amicitia, omdat dit wel deze passie als rode draad hanteert.

Ik verheug mij op een interessant en inspirerend lidmaatschap

Publicatiecategorie

Laatste publicaties