vr 6 maart 2015
| Maaskant. Hoogtepunten

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

25

Vrijdag 6 maart bezoeken we enkele van Maaskants meest spraakmakende gebouwen.

Dit is je kans om met AetA de juweeltjes van weleer te ontdekken.

 

We starten de dag met het lekkerste kopje koffie van het Groothandelsgebouw, bij Lebkov direct naast het Centraal Station.

Cafe Engels zit al sinds de oplevering in het Groothandelsgebouw en verhuren de zalen op de bovenste verdiepingen aan de stationszijde. Hoogtepunt hier is de voormalige bioscoopzaal van Kriterion, de gordijnen achter het scherm gaan open en geven een wijds uitzicht over de stad.

 

Een van Maaskants meest plastische gebouwen staat in Mijdrecht. Maaskant had hier de vrije hand om de ‚kantoorvleugels’ vorm te geven. Johnson Wax stelt het gebouw voor ons open en geeft ons de unieke kans dit meesterwerk te bestuderen.

\"\"

Hoe anders is het stevige provinciehuis van Noord Brabant in Den Bosch. Geen wulpse contouren maar een stevig gebaar. Maaskant zelf beschouwde dit gebouw als zijn meesterwerk. Ondanks alle verbouwwerkzaamheden hopen we nog een glimp van de prachtige statenzaal te zien.

\"\"

We eindigen de dag in het Lijnbaankwartier in Rotterdam. We bezoeken de originele Lijnbaanflat (onder voorbehoud) en sluiten de dag af in het Hilton. We zijn benieuwd of het controversiële vernieuwde interieur nog de allure heeft en de luxe uitstraalt van weleer. Mocht het tegenvallen, dan is er een borreltje als troost.

 

Programma

10h00 verzamelen Lebkov, Stationsplein 50 Rotterdam
10h15 Groothandelsgebouw
12h15 Johnson Wax Mijdrecht
14h15 Provinciehuis Den Bosch
16h15 Lijnbaanflat
17h00 Hilton
17h30 borrel Hilton

 

Vervoer per bus naar Mijdrecht, Den Bosch en terug naar Rotterdam.

Je krijgt een lunchpakket in de bus.

Neem je identiteitskaart mee, anders geen toegang in het Johnson Wax gebouw.

Maximaal 25 deelnemers inclusief organisatie

 

Organisatie: Harrie van Helmond, Edward Schuurmans (06-41554481) en Jörn Schiemann