za 26 september 2015
| LUSTRUMDAG | LUSTRUMFEEST

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Downloads en programma

Maximaal aantal deelnemers

200

Op zaterdag 26 september is het eindelijk zover. Met een spannend middagprogramma en een spetterend feest vieren we het lustrumjaar! Eerst in Artis en dan met de boot naar de Tolhuistuin.

Niet voor niets starten we de dag in Artis. Net als Architectura et Amicitia is Natura Artis Magistra opgericht in de 19e eeuw door particulieren met dezelfde interesse en de behoefte kennis te delen en te verdiepen. Ook is Artis dé plek om te zien hoe dieren leven en wonen, wat weer mooi aansluit bij de nestjes uit ons lustrumthema ‘Hebban olla vogala…’. Met historische bebouwing, maar ook met een nieuw semi-openbaar plein van AetA lid Michael van Gessel, dat dit jaar de publieksprijs van de Amsterdamse Architectuur Prijs won.

En voor degenen die ook graag de dierentuin willen bezoeken voorafgaand aan het middagprogramma hebben we vrijkaartjes. Je kunt op eigen gelegenheid rondkijken, maar als je wilt kun je je ook aansluiten bij Margreet Duinker, die speciaal voor ons een bijzondere rondleiding heeft samengesteld, die om 10.30 uur begint. Bij veel interesse organiseren we meer rondleidingen.

De Koningszaal is vanaf 13.00 uur open. Het programma begint om 13.30 en duurt tot ca 17.00 uur. Marianne Loof is deze middag onze moderator. De lezingen gaan voor de pauze over hoe dieren zelf bouwen (Charlotte Vermeulen, medewerker Artis)  en over hoe hedendaagse dierentuinen hun kunstmatige huisvesting zo natuurlijk mogelijk vormgeven (Bram Breedveld, ontwerper van de nieuwe dierenverblijven).

Na de pauze is het thema ‘Vakmanschap en vernieuwing’, waarbij we vooral kijken naar kruisbestuivingen met andere disciplines. Lichtarchitect Rogier van der Heide geeft een lezing over ‘Architectuur en licht’, Klaske Havik (architect en schrijfster) licht haar ideeën toe over het inzetten van literatuur bij het begrijpen van de beleving van ruimten en de derde spreker gaat in op de toekomst van de bouw en de rol hierin van ontwerpers.

Tot rondvaartboot verbouwde oude schepen liggen aan het eind van de middag klaar aan de steiger van Artis om ons naar Amsterdam Noord te brengen. Daar wacht ons in de Tolhuistuin een walking dinner in een feestzaal met uitloop naar de tuin. We gaan feesten op de hedendaagse muziek van WLDRF (spreek uit Waldorf), die ook nog eens een speciale act voor ons in petto heeft. WLDRF wisselt af met DJ Meneer Jansen, die vinyl uit alle tijden op de draaitafel legt. Kortom een avond om bij te praten, te eten, te drinken, te dansen. Een avond voor alle leden, jong en oud. Tot om klokslag 24.00 het licht uitgaat…

Niet te vergeten: zowel bij het middagprogramma als bij het feest is je introducé van harte welkom!

Overzicht info:
Datum: 26 september 2015-06-17
Bijdrage in de kosten: EUR 10 voor leden, EUR 15 per introducé

Kort overzicht programma:
10.00 uur             Individueel bezoek dierentuin met vrijkaartje *)
10.30 uur             Rondleiding met Margreet Duinker, tijd kan nog wijzigen *)
13.00 uur             Inloop Koningszaal
13.30 uur             Start middagprogramma met tussendoor theepauze
17.00 uur             Naar de boten om naar de Tolhuistuin te gaan (of op eigen fiets) *)
19.00 uur             Speciale act van WLDRF
19.15 uur             Walking dinner, muziek van DJ Meneer Jansen
21.00 uur             Optreden van WLDRF, afgewisseld met muziek door DJ Meneer Jansen
23.30 uur             Einde muziek
24.00 uur             Einde avond

*)                            Svp aangeven of je hier gebruik van maakt.

Meld je aub inclusief je introducees aan op de AetA website en gebruik daarnaast aub ook het inschrijfformulier en stuur dat op naar info@burobadge.nl.