za 28 juni 2014
| Jaarvergadering 2014

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Downloads en programma

Maximaal aantal deelnemers

400

Hierbij nodigen we alle leden van harte uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op 28 juni 2014. Dit jaar is de locatie op Amsterdam Noord, in een zaaltje van de IJ-kantine.  Vanaf de achterkant van het  Centraal Station brengt een gratis veerpont je naar het NDSM-terrein. De IJ-kantine ligt aan de linkerkant van de aanlegplaats. Kom je met de auto, dan vind je parkeerplaatsen in de buurt van de kantine voor EUR 1,30 per uur.

 

\"\"

Het programma ziet er als volgt uit:

11.45  Zaal IJ-kantine is open

12.00  Lunch met soep en broodjes, koffie en thee

12.30  Jaarvergadering

1.            Opening

2.            Verslag Jaarvergadering 29 juni 2013

3.            Verslag activiteiten 2013 

4.            Financieel verslag 2013

5.            Geplande excursies in binnen- en buitenland

6.            Forum

7.            Website

8.            Bestuurswisseling

9.            Rondvraag en sluiting

 

*) bestuurswisseling:

Jurriaan (Forum) en Francisca (secretaris) nemen nu afscheid na 6 jaar in functie te zijn geweest. Diederik (penningmeester) vertrekt in de loop van dit jaar.

Het bestuur draagt deze kandidaten voor:

Elsbeth Ronner voor de functie van secretaris.

Rene van der Maten voor de functie van penningmeester.

Omdat Jurriaan voorlopig nog wel hoofdredacteur van Forum blijft, wordt zijn functie

vooralsnog niet ingevuld.

 

14.00   Kathrin Hanf van architectenbureau SeARCH geeft een toelichting op hun ontwerp voor het nieuwe HISWA gebouw in het IJ

14.30   Wandeling naar het HISWA (5 min) en dat bekijken

15.00   Vervolg van de wandeling:

-           via  een rondje over het NDSM terrein (Brooklynhotel, hotelkamer in de kraan, de restaurants Noorderlicht en Pllek) lopen we over de nieuwe Theo-Fransman-brug (naar ontwerp van Cyrus Clark van de gemeente Amsterdam) naar:

-           de zelfbouwprojecten in Kavel 3 in Buiksloterham, door de gemeente gepromoot als een ‘duurzaam gebied waar wonen en werken vanzelfsprekend naast elkaar plaatsvinden’.  De kopers, waaronder veel architecten, realiseren hier hun droomwoning. De eerste bewoner, Martijn Meester, is inmiddels met vriendin en kinderen verhuisd. Hij gaat ons iets over het project vertellen en laat ons zijn huis zien.

-          We wandelen door naar De Ceuvel, waar we afsluiten met een borrel. Maar niet nadat we ook hier uitleg en een rondleiding hebben gekregen. Het project is een eigen initiatief van een groep (landschaps)architecten, kunstenaars, ambachtslieden , fotografen en mediamensen. Ze willen in tweedehands woonboten in een zuiverende tuin hun gezamenlijke ambitie vorm geven rond drie pijlers; (ver)bouwen, duurzaamheid en water. Als wij haar bezoeken, heeft deze nieuwe creatieve hotspot van Amsterdam pas de week ervoor haar deuren geopend.

De totale wandeling schat Google op ca. 3,5 km. Mocht je slecht ter been zijn, dan is het meenemen van een fiets misschien een oplossing. Als dat niet lukt, neem dan svp contact met ons op (jokevos77@gmail.com).

\"\"\"\"

\"\"

 

Meld je svp aan via de reserveringsbutton in verband met het reserveren van voldoende lunches.