Innovatie ontbijt in delft

Kom op dinsdag 13 april naar het innovatieontbijt van 7.30 tot circa 9.00 uur in de centrale bibliotheek van de TU Delft met als thema: De instelbare mal als heilige graal: Toekomstige architectuur, mogelijk geworden door nieuwe productie technieken

Deze bijeenkomsten bieden inzicht in de laatste ontwikkelingen op diverse onderzoeksgebieden en op de toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Maak gebruik van de meerwaarde die de TU Delft u kan bieden om de relatie met onderzoekers, studenten en potentiële stagiaires te versterken. Iedere sessie staat in het teken van een actueel thema. Dankzij de integratie van computers in het ontwerp-, productie- en uitvoeringsproces zijn nu geheel nieuwe bouwvormen mogelijk. Zonder grote meerkosten, zijn alle bouwdelen verschillend van vorm te produceren, en is de logistiek en assemblage van niet-standaard producten te beheersen.

Dr.Ir. E.J. Vollers zal u een aantal toepassingsmogelijkheden tonen waaronder de computer instelbare mal voor gebogen panelen. Deze instelbare mal wordt nu -met een STW subsidie- voor Tetterode Glas verder uitgewerkt, en deze techniek is ook inzetbaar voor het maken van panelen in diverse andere materialen, zoals kunststoffen en beton.

Het impliceert niet alleen een totaal nieuw gevelproduct, maar toont ook aan dat er toekomstige behoefte is aan nieuwe paneelbevestigingen en haar aansluitende delen zoals roosters en geveldoorvoeren. Een kozijnsysteem voor bollende gevels wordt als voorbeeld getoond dat met Alcoa Architectuursystemen is ontwikkeld. En, in een project in Belgrado is in samenwerking met Tetterode Glas een mock-up gemaakt voor vrij gebogen glas. Nederlandse (MKB) bedrijven kunnen zich op deze wereldwijde opkomende markt(en) een goede positie verwerven door snel op deze ontwikkelingen in te spelen.

Verder heeft de heer Vollers een vormschema gemaakt, waarin de diverse niet-rechthoekige gebouwvormen een naam hebben gekregen, en zijn daarmee in een data-base opzoekbaar geworden. Het schema wordt kort toegelicht, geïllustreerd met enkele voorbeelden van kleine en grote gebouwen: kleinschalige Nederlandse gebouwen, met vrij gevormde omhulling, maar ook grootschalige gebouwen, die wereldwijd als iconen voor industriële - en economische centra staan.

Meldt u vandaag nog aan via de link in het e-mailbericht of ga naar www.tudelft.nl of naar www.valorisationcentre.tudelft.nl. Via de MKB ontbijt banner vindt u de link naar het inschrijfformulier.

Laatste publicaties