How will we live together ?!

Het is als weer 2,5 jaar geleden dat wij in Milaan waren. De mensen die mee waren met de excursie kennen hem wellicht, Paul Vlok.  Onderstaand een leuke uitnodiging van Paul! 

Milaan en Italië in het algemeen hebben mij niet losgelaten en ik heb een lezingen reeks opgezet in samenwerking met het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam. Het is een reeks van 4 lezingen, waarin ik steeds een collega uit een Italiaanse stad uitnodig. Samen met een Nederlandse architect spreken zij over een actueel thema. De eerste lezing is op vrijdag 20 mei, 17.00-19.00. Carlo Berizzi, jullie wel bekend, hij was onze gids, komt over uit Milaan. Samen met Gianni Cito spreken zij over leefbare steden, woningbouw, scholen, goede woonomgevingen. Na afloop wijn en pizza! De volgende ochtend zaterdag 21 mei om 10.00 uur, organiseer ik een gratis excursie in Amsterdam met hetzelfde thema. ''

In de context van groeiende politieke tegenstellingen en economische ongelijkheid is leefbaarheid in steden overal ter wereld een belangrijk onderwerp. De partners van het internationale Guiding Architects netwerk delen deze thema's in hun werk als architect en tijdens de rondleidingen in hun steden met het publiek. Overtuigd dat een uitwisseling van deze ervaringen bijdragen kan tot een interessant debat en een beter begrip van onze huidige toestand, heeft architour (als lokale partner van Guiding Architects) in samenwerking met het Istituto Italiano di Cultura een reeks lezingen en rondleidingen over vier verschillende thema's geïnitieerd.

Het eerste evenement zal onder de titel Habitat de opzet van wijken, woon- en schoolgebouwen in Milaan en Amsterdam vergelijken. Daarna volgt het onderwerp Re-set,  over de transformatie en renovatie van publieke gebouwen in Turijn en Amsterdam, en dan Resilience, over watermanagement en bouwen op en onder het water in Venetië en Amsterdam. Het laatste evenement heet Link It! en is gewijd aan het thema mobiliteit, met voorbeelden uit Rome en Amsterdam.

Op de volgende dag vindt telkens een architectuurrondleiding plaats waarbij het thema verder toegelicht en uitgediept wordt. Architect Paul Vlok van architour neemt de deelnemers mee op excursie naar een interessant gebied in Amsterdam.

Adres: Keizersgracht 564 Amsterdam
Kom alsjeblieft en neem een vriend/in mee.

Registreren kun je op de website van het Istituto Italiano: https://na5.nl/4qQ2P
Onderaan de pagina kun je je aanmelden.
De excursie maak ik bekend tijdens de lezing.

Het programma is engelstalig en gratis. 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties