za 10 maart 2012
| Het ontwerp van de Auto en de Snelweg

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

10

Mede naar aanleiding van de AetAutobahn-excursie is een middag georganiseerd met drie inhoudelijke bijdragen. Gezien het inhoudelijk interessante programma is de middag ook open voor niet-deelnemers aan de excursie.

Wim Nijenhuis, onder andere auteur van De Diabolische Snelweg, zal ons inzicht geven in de (architectuur)theoretische en cultuurhistorische achtergronden bij het ontwerp van snelwegen.

Cultuurhistorica Linde Egberts behandelt in haar presentatie concrete voorbeelden van de inpassing van de snelweg in het landschap.

Tot slot toont Hans van Heeswijk in een korte presentatie spectaculaire auto-ontwerpen en vertelt over de schoonheid van de auto.

Een bezoek aan het Louwman Museum is niet in het programma opgenomen. De combinatie van een ‘autotempel’ en bijzondere autocollectie vormt een mogelijke opmaat voor de uiteindelijke excursie en het is wellicht de moeite waard om dit museum voorafgaand aan de middag te bezoeken. Degenen die het op prijs stellen om het museum gezamenlijk te bezoeken: om 12:15u heeft een groep AetA-ers afgesproken bij de ingang van het museum.

Programma:

  • 12:15u-14:30u Bezoek aan Louwman Museum (facultatief, entree is €13,50; parkeren €5)
  • 14:45u-15:00u Inloop bij Geurst&Schulze (Kranenburgweg 136, Den Haag)
  • 15:00u-17:00u Drie inhoudelijke bijdragen van Wim Nijenhuis, Linde Egberts en Hans van Heeswijk
  • 17:00u-18:00u Borrel