Het Gesprek op woensdag 2 mei a.s.

Architect in oorlogstijd

In het gesprek zullen twee aspecten van de beroepsgroep aan de orde komen: Er wordt stilgestaan bij de architecten-ontwerpers-bouwkundigen die tijdens de WOII zijn vermoord en David Keuning zal vertellen over zijn promotieonderzoek van de naoorlogse berechting en zuivering van architecten die zich tijdens de WOII schuldig hebben gemaakt aan collaboratie met de bezettende macht. Het onderzoek is gepubliceerd bij Uitgeverij Vantilt onder de titel ‘Bouwkunst en de Nieuwe Orde. Collaboratie en berechting van Nederlandse architecten 1940-1950’.

Geef je nu op om deel te nemen

Publicatiecategorie

Laatste publicaties

    • Tuin huis Heeswijk

    Nieuw lid

    Het timmermansambacht had al op jonge leeftijd mijn interesse. Een schuur waar ik in mijn kindertijd spelend mee aan het bouwen was, werd een afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1998 en 2008 was ik werkzaam bij MVSA architecten.

    Nieuw lid

    Mijn naam is Corinne Schrauwen. Ik ben opgeleid als architect (TU Delft) en heb in die rol mogen bijdragen aan vele toonaangevende gebouwen. Wat ik leuk vind aan bouwen is dat je met verschillende mensen, van architect tot bouwvakker, iets tastbaars maakt waar je samen trots op bent.