wo 16 maart 2016
| Het Gesprek 16 maart 2016: Het Materiaal

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

30

AetA  "Het Gesprek"   -  twee architecten over hun motivatie en inspiratie.

Nieuwe wegen worden ingeslagen nadat in 2008 alles veranderde in het beroepsveld van architecten. Het Gesprek gaat over de zoektocht van jonge architecten naar antwoorden op deze uitdagingen zoals het ontwikkelen van nieuwe materialen en het ontwerp van een circulaire stad, de terugtredende overheid en de toenemende complexiteit van de opgave.

Maar ook de vraag “hoe werk je” nu de rollen van de architect en de opdrachtgever zijn gewijzigd. Hoe initieer je werk en wat is daarbij je strategie. Vragen en overwegingen die gedeeld zullen worden in de presentaties, een dialoog en een openbare discussie.

Studenten en niet-leden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar P.vlok@architour.nl.Gasten:

 \"\"
Lars Courage van Courage architecten - over het bouwen met staal en gebruik van lichttoetreding in zijn ontwerpen.

\"\"
Michel Post van Orio architecten - over passief en actief gebruik van zon- en windenergie.

Locatie: Benthem Studio, Generaal Vetterstraat 57, 1059 BT Amsterdam
Tijd: 20:00 - 22:30 (deur open 19.30 uur)
Entrée: 5,- Euro voor niet-leden; leden zijn gratis

 

Over Lars Courage
De eigen mening en de moed van de opdrachtgever is onze leidraad om droomwensen op het gebied van wonen en werken te realiseren. Bij COURAGE zijn we ervaren, hoogopgeleid en altijd op zoek naar het beste van het beste. Onvermoeibaar gaan we door tot we een resultaat hebben waar we zelf jaloers op zijn.
De sky is de limit, maar met beide benen op de grond! Door het budget gericht in te zetten en toe te passen daar waar nodig waken wij voor luchtkastelen.
Door goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever kan met empathisch enthousiasme veelal een verrassend schetsontwerp worden gemaakt. De eerste schets leidt middels serieuze inzet van onze technische know how tot de gewenste precieze detaillering in de uitvoering. Het resultaat is dan ook vrijwel altijd maatwerk.
Desgewenst ontzorgen wij de opdrachtgever, organiseren wij het gehele bouwproces, leveren we de partners en producten aan.
Het oeuvre van COURAGE heeft als kenmerk het gebruik van staal en glas als wezenlijke onderdelen binnen het ontwerp, dat draait om sfeer, daglicht, woon-werk plezier en comfort.
De behaalde prijzen zijn stuk voor stuk erkenning en waardering van de samenwerking tussen opdrachtgever en architect.

Over Michiel Post

Michel Post studeerde Architectuur aan de faculteit Bouwkunde aan de TUDelft.
Direct na zijn studie richtte hij zijn eigen architectenbureau op, verbouwde hij eigenhandig diverse woonhuizen en werkte daarnaast parttime als architect bij diverse architectenbureau. Als hoofdarchitect in dienst van architectenbureau Marcel van der Schalk, de voormalig interieurarchitect van architectenbureau Alberts en van Huut, was hij onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van het Internationale Hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen en Rotterdam.
Zijn voorliefde voor Organische Architectuur bracht hem via diverse studiereizen naar Amerika waar hij de werken bestudeerde van Eugene Tsui, Kendrick Bangs Kellogg, Arthur Dyson, James Hubbell en Frank Lloyd Wright. Hier ontdekte hij het belang van natuurlijke bouwmaterialen in relatie tot de gezondheid van de mens.
Van 2000 tot 2009 volgde hij naast diverse cursussen op het gebied van duurzaamheid, een studie Transition Energy (TE) waarbij bewustwording centraal staat.
Hij raakte betrokken bij strobalen bouw door deelname aan het International Straw Bale Buidling Conference (ISBBC) dat in Denemarken gehouden werd.
Sinds 2004 werkt hij fulltime als architect/directeur onder de naam ORIO architecten en is hij de actiefste strobouw architect van Nederland.
Sinds 2004 is hij lid van de VIBA, voorzitter van Strobouw Nederland, voormalig secretaris van de VIBA werkgroep Harmonicale Ellips en lid van Green Habitat en het Ecollectief. In 2012 schreef hij het boek "Bouwen met Stro" dat inmiddels aan zijn derde druk toe is.