Het Lustrumboek – Geschiedenis van AetA - Appendix 2 2006-2020

Ons Lustrumboek – Geschiedenis van AetA – Appendix 2 2006-2020 is ingestuurd voor de selectie van De bestverzorgde boeken die in 2021 zijn verschenen. 

De Stichting De Best Verzorgde Boeken viert ieder jaar het beste dat de grafische sector voortbrengt: 33 boeken die met hart en ziel zijn gemaakt. Boeken die zich sterk onderscheiden in de combinatie van zeer goed ontwerp, opdrachtgeverschap en kwalitatief hoogstaande lithografie, druk en bindwijze. De vakjury bestaat dit jaar uit Edwin van Gelder (ontwerper), Stefano van der Knaap (creative director bij drukkerij Zwaan Lenoir), Astrid Vorstermans (eigenaar/directeur uitgeverij Valiz), Sarah van Binsbergen (kunstjournalist en recensent) en Thomas Castro (conservator Grafische Vormgeving Stedelijk Museum Amsterdam/ontwerper). In het najaar worden de geselecteerde boeken tentoongesteld in het Stedelijk Museum Amsterdam en wordt de catalogus gepresenteerd.

Ook bekijkt een jury met studenten van Nederlandse topacademies de ingezonden boeken en maakt een eigen selectie. Die komt na de zomer te staan op bestverzorgdeboeken-studentenselectie.nl en krijgt een eigen catalogus. Bovendien maakt de studentenselectie onderdeel uit van de expositie in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Nu maar duimen dat ons boek bij de 33 best verzorgde boeken van 2021 hoort!

En mocht er toch nog een AetA lid zijn die geen Lustrumboek heeft ontvangen meldt dit dan bij secretaris@aeta.nl

Publicatiecategorie

Laatste publicaties