Hans Tupker overleden

Afgelopen dinsdag, 25 mei, is Hans Tupker overleden. Hij is 79 jaar geworden.

Hans is bijna zijn hele werkzame leven lid geweest van AetA. Hij is tijdens zijn studie aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam al lid geworden en zijn Academiewerk 'Studie in konfiguratie' is gepubliceerd in de laatste uitgave van de Forum reeks met Apon en Hertzberger in de redactie. Later werd hij zelf actief in Forum. Hij maakte deel uit van de redactie 1984 - 1987. 

In 2005, toen AetA haar 150-jarig lustrum vierde, hebben we excursies naar de randen van Nederland georganiseerd. We hebben toen in Middelburg de felrode woningen van Hans bekeken, die met hun mooie plattegrond en strakke architectuur veel lof oogsten. 

Als architect en als docent in Amsterdam en Eindhovengedocumenteerd in het dubbelportret 'Lessen: TupkerRisselada'),  heeft Hans een stevige bijdrage geleverd aan de Nederlandse architectuur.

We wensen zijn vrouw Joosje veel sterkte met dit grote verlies.

Joke Vos | voorzitter AetA

 

Het afscheid vindt plaats op zaterdag 30 mei 2015 om 14.30 uur in Crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271 te Haarlem. Aansluitend is er een informeel samenzijn in de ontvangstruimte. AetA leden zijn van harte welkom.

Publicatiecategorie

Laatste publicaties