vr 4 september 2015
| FILMVERTONING LEANING TOWERS

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

25

Op vrijdag 4 september 2015 zal de film Leaning Towers van regisseur Rene Daalder getoond worden in het Timmerhuis in Rotterdam. De film is gemaakt in 2014 en wordt niet uitgebracht in het reguliere filmcircuit.

Tijdstip: Vrijdag 4 september 2015, 16h-19h. De filmvertoning begint stipt om 16:00 dus kom op tijd.
Locatie: Timmerhuis, Rotterdam, Meent 129, 3011 JH Rotterdam

De locatie is het Timmerhuis van OMA in Rotterdam. Omdat het Timmerhuis in de opleveringsfase verkeert zullen er geen rondleidingen in het gebouw plaatsvinden.

Er is ruimte voor een kleine groep van ongeveer 30 mensen, daarnaast worden een aantal mensen uitgenodigd die nauw met Rem Koolhaas hebben samengewerkt in de beginperiode van zijn carrière. Aansluitend aan de film is er, tijdens de borrel, een informeel gesprek met deze kenners van Rem Koolhaas.

Onze dank gaat allereerst uit naar Bernard Leupen, de vroegere wetenschappelijk medewerker van Koolhaas op de TU Delft. Als goede vriend van de regisseur heeft hij de taak op zich genomen om de film bekend te maken bij geïnteresseerde architecten en studenten.

Vervolgens  willen wij Heijmans in de persoon van Arjan Geelen, bedanken voor de gastvrijheid en de bereidwilligheid dit evenement te laten plaatsvinden in deze hectische periode vlak voor de oplevering van het gebouw.

\"\" \"\"

LEANING TOWERS

Leaning Towers is een film van de in Los Angeles wonende regisseur Rene Daalder over de artistieke drijfveren van zijn jeugdvriend Rem Koolhaas. Het is een bijzondere, intieme film, omdat oorspronkelijk ook Rem’s zoon Thomas Koolhaas aan de basis van dit project stond. Hij trok zich evenwel terug, waarna Daalder zijn eigen film over Koolhaas maakte met gebruikmaking van het reeds verzamelde archiefmateriaal.  De film toont fragmenten van films die Rene Daalder en Rem Koolhaas vroeger hebben gemaakt, zijn studie op de AA school in London, zijn samenwerking met Madelon Vriesendorp en de begindagen van OMA, zijn invloeden zoals het Russisch Constructivisme, Le Corbusier,  Archigram, Constant, Superstudio en verder. Als rode draad loopt door de film een lang interview van Rene Daalder met Rem Koolhaas. Verder komen een aantal bekenden en medewerkers van OMA aan het woord over het meer recentere werk. De film duurt 90 minuten. Door de clipachtige montage hoeft men zich geen moment te vervelen.