Excursie �Koolhaas revisited� 8 april 2017 - inschrijving geopend

De eerste jaren waarin Rem Koolhaas actief werd in Nederland bestond er grote scepsis over de kwaliteit van zijn gerealiseerde ontwerpen. Men had het vooral gemunt op de gebrekkige detaillering maar ook in zijn interviews werden in grote delen van de vakgemeenschap slecht ontvangen vanwege het vermeende gebrek aan inleving. Op de inmiddels 71-jarige wereldburger maakte dat alles weinig indruk. Hij leefde in een andere versnelling, met voorstellingen die geïnspireerd waren op ontwikkelingen buiten het planmatige Nederland. 

Nu, terugkijkend, is duidelijk welke gidsfunctie hij heeft vervult voor het Nederlandse architectuur. Door het NRC tot beste culturele exportproduct verklaard, voert hij nog immer de internationale architectuur hitlijsten aan en heeft enkele van zijn laatste projecten ook binnen Nederland weten te realiseren.

Wij bekijken met nieuwe blik een kleine selectie van zijn werken in Rotterdam. Deze excursie biedt plaats aan maximaal 30 leden en wordt afgesloten met een borrel op het gemeenschappelijke dakterras van het Timmerhuis.

Organisatie: Paul Vlok en Ossip van Duivenbode

BEKIJK HET PROGRAMMA EN MELD JE NU AAN

\"\"

\"\"

Publicatiecategorie

Laatste publicaties