Excursie Amersfoort zaterdag 21 april 2018

Excursie Amersfoort zaterdag 21 april 2018

Neem je museumjaarkaart mee, maximaal 25 leden.

 

Programma:

13.00 uur            Rietveldpaviljoen Zonnehof 8 Amersfoort, de eerste kunsthal van Nederland.Tentoonstelling: “Gerrit Rietveld en de jaren vijftig”  zie: www.fasade.nl / www.rietveldpaviljoen.De tentoonstelling gaat over de drie kunstpaviljoens: Venetië, Sonsbeek en Zonnehof Amersfoort, die Rietveld heeft gemaakt en de tijdgeest. Rondleiding door Johanna van der Werff, curator van de tentoonstelling en directeur van FASadE.

14.00 uur            Transformatie Zonnehof gebied van een verfrommeld parkeerplein tot een pocketpark en transformatie van de voormalige bibliotheek naar een CPO woongebouw. architect: Jan Poolen, ZEEP architects and urban designers. Met interieurbezoek in het gebouw en een woning (onder voorbehoud).

15.15 uur            Tentoonstelling “De kunst van Wendingen” in museum Flehite. Onder begeleiding van een gids, zie: www.museumflehite.nl

16.15uur             De Eem. Ontwikkeling en visie Eem ontwikkeling en kleine wandeling door gebied, onder begeleiding van Jan Poolen. Langs RCE, van Baldeweg / Eemhuis en kunsthal Kade van Neutelings Riedijk. Ontwikkeling Oliemolen kwartier/ De Nieuwe stad Van ZEEP, ZUS e.a. door Jan Poolen.

17.15uur             Borrel in de voormalige prodentfabriek café Hoogvuur, in de Nieuwe Stad. 

18.30uur             Afsluiting

Meld je nu online aan.

 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties