Even voorstellen

Nieuwbestuurslid Lisa van der Slot

Lisa van der Slot (1990) is architect en stedenbouwkundige bij De Zwarte Hond. Van der Slot heeft gewerkt aan een breed scala aan projecten: haar focus ligt op woningbouw, transformatieopgaven en gemengde stedelijke programma’s, maar ze heeft ook ruime ervaring op het gebied van stadsvisies en regionaal onderzoek. In 2021 werd zij benoemd tot Associate. In deze rol geeft zij ook leiding aan het kantoor van De Zwarte Hond in Rotterdam.

Lisa ontwerpt aan stad en gebouw. Ze heeft gewerkt aan projecten als De Stadsmaker Stadshagen Zwolle, Hart van de Waalsprong Nijmegen, Het Verdichtingsspel, MIRT Onderzoek Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Familistere Leidsche Rijn Utrecht, PEN-Dorp Alkmaar, Katshoek Rotterdam en Lomanlaan Utrecht.

Fascinaties:
*Middels een combinatie van sociologie, stedenbouw & architectuur werken aan gebouw en stad. De impact die een gebouw kan maken op zijn omgeving, en de omgeving op het gebouw is intrigerend.

*Het gaat over het koesteren van de stad en het stedelijk leven. Het betekenis geven aan bestaande en nieuwe plekken. Plekken die een positieve impact hebben op het dagelijks leven van zijn bewoners. Over plekken die het decor zijn van het alledaagse leven van zijn gebruikers. Plekken maken waar de dagelijkse reuring plaats vindt, plekken waar diversiteit manifest is. Onze steden, waar wij zoveel kunnen leren van onze mede-stedelingen. De stad is enorm rijk, en daar moeten we zuinig op zijn. 

Publicatiecategorie

Laatste publicaties

    • Tuin huis Heeswijk

    Nieuw lid

    Het timmermansambacht had al op jonge leeftijd mijn interesse. Een schuur waar ik in mijn kindertijd spelend mee aan het bouwen was, werd een afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1998 en 2008 was ik werkzaam bij MVSA architecten.

    Nieuw lid

    Mijn naam is Corinne Schrauwen. Ik ben opgeleid als architect (TU Delft) en heb in die rol mogen bijdragen aan vele toonaangevende gebouwen. Wat ik leuk vind aan bouwen is dat je met verschillende mensen, van architect tot bouwvakker, iets tastbaars maakt waar je samen trots op bent.