Donald Lambert

Goed, een korte introductie. Na mijn studie aan de T.U. in Delft was ik al direct gefascineerd in de herstructurering van de stad. Dat is ook het werkveld waarin ik mij al vele jaren heb gespecialiseerd. Ik maak allerlei soorten van ontwerpen voor de heruitvinding van de stedelijke omgeving, heel vaak erg concreet en ook steeds vaker erg strategisch.

Ik heb het bureau voor stadsontwerp Urbis opgericht in 1987, (!) binnenkort 25 jaar!, dit ontwerpbureau was en is nog steeds geprofileerd op de herstructureringsopgave (hoe kon het anders) en verwierf (ook ten tijde van de VINEX) vooral opdrachten in dat werkveld.

Het bureau ging in 1992 samen met Kraaijvanger Architecten tot Kraaijvanger.Urbis, hetgeen tot een samenwerking van 15 jaar leidde. Wij zijn 1 januari 2007 gesplitst en ik ben weer doorgegaan met Urbis , en verhuisd naar de Schiedamsedijk 41, waar ik niet alleen leuk werk , maar ook nog een prachtig uitzicht over de Leuvehaven heb. Mijn belangrijkste projecten zijn : de Vernieuwing van de Bijlmermeer, de Raaks in Haarlem, Stadshart Heerhugowaard, Westzijde Utrecht Centraal, Structuurvisie Leiden , Scheveningen (onderhanden).

Ik verwacht van A et A niet alleen veel oude bekenden te zien , maar ook vooral nieuwe gezichten en ik doe niets liever dan op een ontspannen manier met elkaar over de mooie kanten van het vak te debatteren. Ook denk ik dat het momenteel in deze barre tijden interessant is om eens de reflecteren hoe de toekomstige beroepsuitoefening eruit ziet, want ik denk niet dat de architecten na deze huidige veldslag bij het opleven van de bouwproductie weer gewoon als vanouds met hun bureau' s weer verder kunnen en moeten gaan er liggen nu heel andere kansen in het verschiet. Onder het bekijken en bespreken van mooie en interessante producten verwacht ik dat we het daar ook eens over hebben.

Publicatiecategorie

Laatste publicaties