vr 3 april 2009
| Budget Ruhrgebiet

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Maximaal aantal deelnemers

0

Relaxt en duurzaam wonen en werken in het Ruhrgebiet

Begin april gaat AetA op excursie naar het Ruhrgebiet, het grootste voormalige industriegebied van Europa voor kolen en staal. Daar is een nieuw landschap aan het ontstaan met cultuurbelevenissen en herinneringen aan het industriële verleden. En daar liggen interessante steden met pareltjes van architectuur. De excursie gaat naar Duisburg, Keulen en Essen. We gaan, behalve lopen, ook fietsen. Soms verplaatsen we ons per bus of per trein.

Het programma is bijna rond. We hebben de kosten (inclusief overnachtingen, 3 lunches, 1 diner, vervoer (bus, trein, fietsen), entrees en gidsen) begroot op maximaal € 400 pp voor een tweepersoons kamer, € 78 extra voor een gewone eenpersoons kamer en € 134 extra voor een luxe eenpersoons kamer.

Voorlopig programma

vrijdag 3 april: Duisburg stad en Landschaftspark

Op eigen gelegenheid naar Duisburg. Ontvangst in drie sterren hotel Ferrotel (www.ferrotel.de) met creatief industrieel interieur, bezoek aan Wilhelm Lehmbruck Museum, Innenhafen naar een stedenbouwkundig plan van Foster en Museum Kuppersmuhle, verbouwd door Herzog & de Meuron. Kennismaking met Landschaftspark Nord bij dag en nachtlicht.

Zaterdag 4 april: Keulen

Rondleiding door Keulen met Volker Spies als de architectuurgids. Bezoek aan de Rheinauhafen: ontwerpen van BRT architecten, Engel &. Zimmerman, Gatermann Schossig en nog veel meer. S' Middags naar het Mediapark met ontwerpen van ondermeer Jean Nouvel en Herman Herzberger. Als uitsmijter Kolumba Museum van Peter Zumthor.

Zondag 5 april: Essen stad en Emscherpark Zeche Zollverein

Vandaag is Essen aan de beurt, eerst naar Zeche Zollverein, ooit de grootste en mooiste mijn ter wereld; masterplan van OMA/Rem Koolhaas; rondleiding en bezoek aan de designschool van SANAA. Dan de niet te versmaden Siedlung Margarethenhohe, schouwburg Essen van Aalto en de kerk van Schwarz.

 

Meld je snel aan bij monique@aeta.nl en stort voor de Kerst €100,- op girorekeningnummer 88839 van AetA ovv Ruhrgebiet. Het restant wordt begroot op circa €300,-. Dit bedrag wordt later direct afgehandeld met Plantex. Bij de aanmelding vermelden: één of twee persoonskamer en het wel of niet willen delen van een hotelkamer. We hebben een fraai designhotel in Duisburg gevonden, vlakbij het station, waar niet meer dan 20 kamers beschikbaar zijn: 10 tweepersoons en 10 eenpersoons. Dus er is plaats voor 30 personen als iedereen een beetje flexibel is. De volgorde van betaling bepaalt de volgorde op de deelnemerslijst.