BLOG: LEVS lezing in de Brakke Grond 5 oktober

LEZINGEN

Voor de reeks lezingen in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond wordt maandelijks een architect van naam uitgenodigd om in een theatrale sfeer te vertellen over zijn of haar werk, ontwerpfilosofie en bronnen van inspiratie. De voertaal is Nederlands, tenzij anders vermeld. Zie het archief voor alle architecten die tot nu toe het podium beklommen.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij ARCAM, tijdens kantooruren en op zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur of op de avond zelf (indien voorradig!) vanaf 19.30 uur aan de kassa van de Brakke Grond. Reserveren of telefonisch bestellen van kaarten is niet mogelijk.

Aanvang: 20.15 uur (kassa open 19.30 uur)
Locatie: de Brakke Grond, Nes 45
Toegang: € 10,-, studenten € 7,50

LEVS architecten 05.10.10

Op 5 oktober is de Rode Zaal in de Brakke Grond voor het Amsterdamse bureau LEVS architecten, in 1989 door Marianne Loof en Jurriaan van Stigt opgericht als Loof en Van Stigt Architecten. Adriaan Mout trad in 2005 toe als partner en in 2009 veranderde de naam in LEVS architecten. Loof (1960), Mout (1959) en Van Stigt (1962) rondden eind jaren tachtig een studie bouwkunde aan de TU Delft af.

Het werkterrein van LEVS strekt zich uit van woningbouw, via complexe opgaven met bijzondere programma’s, tot herbestemming en vernieuwing van bestaande gebouwen. Omdat ARCAM architecten altijd vraagt naar hun inspiratiebronnen zal de de lezing van LEVS gaan over de Dogon cultuur, Waterland en The Godfather. Hoe verhouden deze zich tot onze ontwerpen, en hoe komt het nu eigenlijk dat dat werk zo divers lijkt te zijn? Of is er eigenlijk een sterke samenhang, bijvoorbeeld in de achterliggende drijfveren? En zeer actueel: hoe denkt LEVS over de rol van de architect? Aan de hand van actuele projecten zoals de renovatie en uitbreiding van het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam Zuid en woontoren De Zilverling in Geuzenveld, en o.a. de Enschedese wijk Roombeek en de oude chocoladefabriek Bensdorp in Bussum, wordt geprobeerd dat te verduidelijken.

Laatste publicaties