BLOG: boekpresentatie Drost + Van Veen

Deze middag presenteert het Podium haar nieuwe publicatie 'Architecture as landscape intervention', een boek over het werk van Drost + van Veen architecten uit Rotterdam. Aansluitend is er een borrel.

Het boek is het resultaat van de Architectuurprijs Haarlemmermeer welke in 2009 door Drost + van Veen Architecten is gewonnen met hun bruggen op het bedrijventerrein De President in Hoofddorp.

Ruud Brouwers (architectuurcriticus) geeft een lezing, getiteld “De vrolijke, ernstige, weldoordachte, logische, geëigende uitdrukkingsvormen van de architecten Simone Drost en Evelien van Veen”. Daarna zal Dorine van Hoogstraten vertellen over haar bijdrage aan het boek. Het boek wordt overhandigd door Fred Kaaij (stadsarchitect van gemeente Haarlemmermeer).

Inloop is vanaf 16 uur. De lezing start om 16.30 uur en de borrel start om 17.30 uur.

Drost + van Veen architecten gebruikt het landschap als belangrijke inspiratiebron. Naast een conceptuele aanpak is materialisering een belangrijk aspect in de werkwijze van het bureau. Het boek bevat een aantal projecten van Drost + van Veen architecten die ze toelichten, alsmede bijdragen van Harm Tilman (hoofdredacteur De Architect), Marieke Berkers (redacteur Blauwe Kamer) en Dorine van Hoogstraten (architectuurhistoricus).

Deze Engelstalige publicatie wordt uitgegeven in samenwerking met Jap Sam Books. Het boek is verkrijgbaar via www.podiumarchitectuur.nl en www.japsambooks.nl onder ISBN 978-949-0322-23-6. Kosten: 10 euro.

Praktische informatie: Inloop vanaf 16 uur. Start lezing om 16.30 uur. Start borrel om 17.30 uur. U kunt zich aanmelden voor het bijwonen van deze lezing via info@podiumarchitectuur.nl, 0252 245 412 of de inschrijf link onderaan dit bericht. De lezing vindt plaats in de theaterzaal van Pier K, Harmonieplein 2, 2151 AL te Nieuw-Vennep. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor u aanwezig. Indien u navigatie gebruikt dient u de Gelevinkstraat in te vullen in plaats van Harmonieplein.

Laatste publicaties