BLOG: Bijeenkomst 'Het schoolgebouw' 25 november

Op vrijdag 25 november is er in het nieuwe St. Ignatiusgymnasium de bijeenkomst 'Het schoolgebouw als opgave in de stad' met o.a. Rijksbouwmeester Frits van Dongen en Esther Agricola van BMA. Aan de hand van prikkelende stellingen zal er over kansen en obstakels bij het tot stand komen van goede schoolgebouwen in de stad en het hergebruik van monumenten worden gediscussieerd.

In september werd het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam Zuid geopend. Het 50er jaren monument is gerenoveerd, uitgebreid en herboren als duurzame, toekomstbestendige school. Maar het bouwen van scholen is meer dan het maken van een gebouw. Het is investeren in de maatschappij, bouwen aan de toekomst. Maar waarom is het toch zo moeilijk om midden in de stad een school te maken? Wat leren we uit de dilemma’s die bij het St. Ignatius hebben gespeeld en hoe kan het beter?

Rijksbouwmeester Frits van Dongen bespreekt waarom Gezonde en Goede Scholen, binnenstedelijk bouwen, intensivering en duurzaamheid speerpunten van zijn beleid zijn. Vervolgens worden onder leiding van Architectuur Lokaal vanuit verschillende invalshoeken de obstakels, dilemma’s en kansen rondom het hergebruik van monumenten en van scholen in de stad besproken.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Architectuur Lokaal, ARCAM, het St. Ignatiusgymnasium en LEVS architecten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via post@levs.nl.

kijk voor meer informatie en het hele programma op www.levs.nl

Laatste publicaties