Begunstiger: Jo�lma Rodrigues de Sousa

Na vele jaren, als introducé van mijn man Ruud Wilmink, deelgenomen te hebben aan activiteiten van AetA, word ik – nu de gelegenheid daartoe geboden wordt – graag begunstiger van het genootschap.

In 2005 reisden we met AetA al door mijn geboorteland Brazilië en mochten we de deelnemers aan de excursie in ons appartement in Rio ontvangen, waar we een gedeelte van het jaar wonen.

Daarna volgden nog trips naar Noorwegen (2009), België (2010), Zuid-Frankrijk

(2012), Nordrhein-Westfalen (2013) en de bijzondere treinexcursie (2013).

Ook liepen en fietsten we met AetA door o.a. Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

Geënthousiasmeerd door Ruud ben ik de architectuur gaan waarderen, vanaf de klassieke oudheid in Egypte en Griekenland tot aan de  moderne, waarvan in mijn eigen land Oscar Niemeyer de bekendste vertegenwoordiger is.

In 2005 bezochten we hem nog met AetA in zijn kantoor aan de Copacabana.

Mijn belangstelling voor de architectuur uitte zich ook door de deelname aan andere interessante architectuurreizen, die georganiseerd werden door de Delftse architect Ton Voets en De Architectuurreis van de Groningse architectuurhistorica Carolien Steenbruggen samen met architect Peter van Dam.

In Brazilië ben ik werkzaam als een professionele reisleidster en bemiddel ik bij de aan-/verkoop en verbouwing van appartementen met name voor Nederlanders. Daar ligt toch weer de link met het architectenvak.

Inmiddels heb ik veel leden van AetA leren kennen en waarderen en hoop dit in de toekomst te kunnen voortzetten.

Publicatiecategorie

Laatste publicaties