do 8 november 2012 - zo 11 november 2012
| Architectuurreis Marseille

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Downloads en programma

Maximaal aantal deelnemers

30

Marseille, al lang op het programma, aanvankelijk binnen de serie “grenzen van Europa”, later als 24-uursbestemming en nu als een lang weekendexcursie van donderdag 8 tot en met zondag 11 november 2012.

Al 2600 jaar oud, Massalia van de Phocéens, Masilia van de Romeinen en Marseille van de Fransen. Olympique Marseille, Zinedine Zidane, immigranten in de meerderheid en in 2013 culturele hoofdstad van Europa; samen met het verplaatsen van de havenaktiviteiten aanleiding om de stad flink onder handen te nemen. Enkele projecten zijn al gerealiseerd en er wordt nog volop gebouwd.

We hebben een voorlopig programma samengesteld; Op donderdag 8 november vertrekken we om 10.25 van Schiphol en komen 2 uur later aan in Marseille. We logeren in hotel Le Corbusier in de Unité d’Habitation, waar we inchecken. Vervolgens vertrekken we per bus voorzien van een lunchpakket naar de Notre Dame de la Garde , vanwaar we een overzicht over de stad, de haven en de omliggende Bergen hebben. Daarna maken we een stadswandeling door Le Vieux Port, Le Panier, en de Docks de La Joliette . ‘s Avonds eten we samen in “Le ventre de l’architecte “.

Vrijdag bezoeken we diverse projecten van de Euroméditerranée, het MUCEM van Rudy Riciotti, Zone d’Arenc, een door Eric Castaldi tot theater verbouwde graansilo, de kantoortoren CMA CGM van Zaha Hadid, Friche Belle de Mai etc.

In de middag plannen we een tour geheten “The Terrible Beauty of Northern Marseille” huisvestingsprojecten uit de 20e eeuw.

Zaterdag gaan we per bus naar Aix en Provence waar we overnachten. Ook daar is veel te zieno.a.: Sextius Mirabeau van Vittorio Gregotti, Pavillon noir, residentie van het ballet Preljocaj en tevens theater van Rudy Riciotti, het in aanbouw zijnde conservatorium van Kengo Kuma, een uitbreiding van het Musée Granet en de uitbreiding van de universiteitsgebouwen van Fernand Pouillon door Corinne Vezzoni. Als er een dansvoorsteling is op die avond regelen we kaartjes voor de liefhebbers.

Zondag hebben we een echt zondagsuitje in petto met architectuur, kunst, wandelen, wijn en eten. Aan het einde van de dag vliegen we terug naar Amsterdam.

Deze excursie wordt georganiseerd door Corien Sparnaaij, Evy Augusteijn en Juliët Daniëls.

De kosten voor reis, logies en ontbijt, bus, luchthavenbelasting zijn voorlopig door SRC reizen geraamd op 660 € p.p. bij deelname van 30 personen. Voor het hotel in Aix geldt een toeslag van 30 € voor een 1-persoonskamer.

Niet inbegrepen zijn kosten voor maaltijden , voorbereiding en reisgids, reis-en annuleringsverzekering en entrees. Daarover volgt later meer.

 

 

Het verslag staat bij dit item.