Architects in the picture

Utopische architectuur aan de West Coast in de Fifties

Van november 2010 tot en met maart 2011 programmeert Filmtheater 't Hoogt voor de tweede keer architectuurfilms in het Van Schijndelhuis. Dit jongste (architectuur)monument van Utrecht, gesitueerd aan het Pieterskerkhof, wordt op vijf zondagmiddagen getransformeerd tot intiem filmhuis voor architectuurliefhebbers. Deze winter heeft de serie als thema de vernieuwende architectuur aan de Amerikaanse westkust in de jaren '50. Elke film wordt door een architectuurinsider gloedvol ingeleid, de magie van het Van Schijndelhuis doet de rest.

Let op: de aanvangstijden verschillen per avond. Omdat natuurlijk licht een belangrijke rol speelt in het Van Schijndelhuis, wordt de bezoeker bij daglicht ontvangen. De introductie is tijdens schemering en de film start bij invallende duisternis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus koop uw kaarten lang van te voren bij de kassa van 't Hoogt. Entree is 15 euro inclusief een drankje. Wie voor de hele serie reserveert ontvangt de monografie over het oeuvre van Mart van Schijndel (36,00 euro) kado.

Desert Utopia

Mid Century Architecture in Palm Springs

Deze film laat de geschiedenis zien van de moderne architectuur in Palm Springs van de vroegste dagen tot en met de erfgoedissues die de regio vandaag de dag heeft. Waarom kwamen al die beroemde architecten, van John Lautner tot Richard Neutra, naar het kleine Palm Springs om vorm te geven aan vernieuwende huizen, winkels, banken, scholen, tankstations, kerken, winkels, kortom: aan de stad van de toekomst. Een goede introductie op het thema van deze filmserie. Regisseur Jake Gorst, 2010, Engels gesproken, 55 minuten. Zie trailer

Zondag 21 november 2010

Inloop vanaf 16.45 uur, start programma 17.15 uur

Inleiding door Jan-Richard Kikkert, Architectenbureau-K2, Amsterdam. Hij heeft een bijzondere relatie met de westkust en reist er al 40 jaar naar toe om architectuur te bekijken.

Voor het hele programma

Publicatiecategorie

Laatste publicaties