do 17 oktober 2019 - ma 21 oktober 2019
Excursie | Studiereis Milaan

 • Fondazione Prada

  fondazione prada

 • Bosco verticale
 • Villa Necchi Campiglio

Start/aanvang:

14:00

Einde:

14:45

Kosten

375 Euro excl. hotel, excl. reiskosten Het hotel en de heen- en terugreis moet je zelf boeken, na aanmelding wordt je de infomatie gemaild

Downloads en programma

Organisator

 • Carlo Berizzi, ass. prof. di Universita di Pavia, Milano

Verslag van deze activiteit

Maximaal aantal deelnemers

25

De studiereis heeft 21 deelnemers en 2 deelnemers die 2 dagen meegaan.

De 21 deelnemers ontvangen de DOM publishersguide Milaan vooraf of bij aanvang van de studiereis.

Moderne en hedendaagse architectuur in Milaan 

Milaan, de belangrijkste stad in Noord-Italië en een van de meest bevolkte stedelijke gebieden in Europa, is het belangrijkste laboratorium voor moderne en hedendaagse architectuur in Italië.

Vanaf de eerste decennia van de twintigste eeuw verwierf Milaan een steeds belangrijkere rol voor de Italiaanse en internationale architecturale cultuur dankzij de aanwezigheid van architecten zoals Giuseppe Terragni, Gio Ponti en BBPR. Na de Tweede Wereldoorlog leidde architecturale experimenten tot de identificatie van een echte Milanese stijl door het werk van Luigi Caccia Dominioni, Ignazio Gardella en Aldo Rossi.

In de afgelopen 10 jaar, ook dankzij de kracht van het grote evenement van de Expo 2015, heeft Milaan een grote transformatie ondergaan die ertoe leidt dat het een van de wereldhoofdsteden is op het gebied van design en cultuur. Vandaag beleeft de stad een periode van buitengewone verandering dankzij de grote stedelijke projecten van CityLife en Porta Nuova, met de Bosco Verticale, maar ook met de tijdige interventies van de Prada Foundation, de Bosco Verticale, de Feltrinelli Foundation en de MUDEC. Tegenwoordig werken enkele van de belangrijkste internationale architecten in Milaan, zoals Herzog en de Meuron, Rem Koolhaas, Renzo Piano, Cesar Pelli, Zaha Hadid, Daniel Libeskind, Arata Isozaki, David Chipperfield en Grafton Architects, samen met een nieuwe generatie architecten Italianen onder leiding van Stefano Boeri en Cino Zucchi.

GA Milan organiseert rondleidingen voor architectuur, engineering, stedenbouw, landschapsarchitectuur, vastgoedontwikkelaars, bouwers, administraties en openbare instellingen, universiteiten, touroperators, stimuleringsbureaus, artistieke verenigingen, maar ook journalisten, architectuurliefhebbers en reizigers cultureel.

Carlo Berizzi  Oprichtingspartner van GA Milano, hij is een architect en ingenieur en werkt als universitair onderzoeker in Architectural and Urban Composition aan de Universiteit van Pavia, waar hij lesgeeft in de opleiding Bouwkunde en Architectuur. Hij is President of AIM, Associazione Interessi Metropolitani, dat projecten, evenementen en bezoeken organiseert die verband houden met de architectuur van Milaan en de transformaties van het grootstedelijk gebied. Hij is de auteur van talrijke architecturale geschriften en monografieën waaronder de Guide to Architecture in Milaan voor de Duitse uitgever DOM Publishers. Te koop bij Architectura & Natura.

http://www.ga-milano.it/tours/

Gerelateerde activiteiten

  • "Hortus Ludi"
   11 woningen Nijmegen Dobbelmannweg
   architect: Studio Architectuur Maken
   beeld: Studio Architectuur Maken/Maarten van Apeldoorn

  vr 24 mei 2024

  Excursie | Nijmegen Hout

  • kop-hals-romp kloosterboerderij Westerhûs
   beeld en ontwerp: J.O.N.G. architecten

  za 22 jun 2024

  Excursie | Friesland