za 5 oktober 2019
Presentatie | Presentatie Forum #3: de Technische Ruimte

Start/aanvang:

14:00

Einde:

16:30

Locatie

AVR-Afvalverwerking, Meteoorstraat 65, 2516 BP Den Haag

Organisator

Maximaal aantal deelnemers

50

Op zaterdag 5 oktober presenteert de redactie Forum #3: de technische ruimte. De technische ruimte, niet direct een plek in huis waar ontwerpers als eerste aan denken bij het ontwerp van de woning. En dat geven willen we als redactie problematiseren.  Want juist een doordacht ontwerp van deze ruimte kan veel betekenen voor de architectuur. Denk eens aan de ornamenten van de vertakte leidingen in Lewerentz’ bloemenkiosk en de kleurige PVC-buizen van Lina Bo Bardi. Of de andere kant van het spectrum: de slimme doorsnedes in de woningen van Glenn Murcutt die tegelijkertijd getuigen van grote architectonische kwaliteit en een aangenaam binnenklimaat in het Australische klimaat weten te realiseren.

De aanwezigheid van techniek in onze huizen is inmiddels allesomvattend en dit zal in de toekomst zeker toenemen. Maar de hand van de architect daarin is zeldzaam. Met Forum #3 willen we de mogelijkheden tonen van de technische ruimte. We bespreken toonaangevende voorbeelden uit het verleden, maken een typologische verkenning, bediscussiëren de duurzame paradox en tonen de toekomst.

De presentatie van Forum#3 vindt plaats op een gepaste locatie: in de Afvalverwerking Den Haag, ontworpen door Jan Brouwer. Allereerst zal er een rondleiding plaatsvinden in het gebouw, waarna Like Bijlsma een presentatie zal geven over ‘De architectuur van het comfort’.

Programma:
14:00: inloop
14:15 - 15:00: rondleiding gebouw
15:00 - 16:00: presentatie Forum met lezing Like Bijlsma
16:00 - 16:30: borrel