do 2 mei 2024 - do 9 mei 2024
Excursie | Marokko

Start/aanvang:

00:00

Einde:

23:45

Locatie

Marokko

Kosten

ca. 1100 euro excl. vliegreis

Downloads en programma

Organisator

Maximaal aantal deelnemers

20

Er is nog plek voor een paar deelnemers, ondanks eerdere berichten. Schrijf je in via de website van AetA d.m.v. het digitaal invullen van het aanmeldingsformulier. 

Van donderdag 2 mei tot en met 9 mei wordt in samenwerking met architect Mohamed Cheikh, die in Al Hoceima woont, een 8-daagse reis georganiseerd naar deze in het Rifgebergte gelegen stad waar veel van onze Marokkaanse Nederlanders oorspronkelijk vandaan komen.

Het programma bestaat uit rondleidingen door en introducties over de drie perioden die de geschiedenis van de stad kent; de Spaanse tijd, tijdperk na de onafhankelijkheid en de hedendaagse architectuur. Er staat o.a. een lezing op het programma over de architectuur van Emilio Blanco Izaga en bezoeken aan middeleeuwse Mausoleums en dorpen in de omgeving en twee diners in een traditioneel huis in het Rifgebergte. De laatste dag staat een “culturele” bergwandeling op het programma. Gegeten wordt in diverse restaurants in de stad en in het hotel. Vervoer ter plaatse is met minibusjes en er zal veel worden gelopen in een heuvelachtige omgeving. Overnacht wordt in een 4-sterren hotel aan de rand van de stad.

Op dit moment wordt volop gewerkt aan verfijning van de invulling van het programma. Transavia vliegt op donderdagen rechtstreeks naar Al Hoceima vanaf Rotterdam – The Hague Airport. Deelnemers zorgen zelf voor hun vliegreis.

De kosten voor de excursie bedragen ongeveer € 1.100,- exclusief vliegreis. Inschrijving is alleen voor AetA-leden en de volgorde wordt bepaald op basis van overschrijving van de aanbetaling van 200,- euro. Er zal een reservelijst worden bijgehouden in geval van grote belangstelling

Bart Duvekot 

Gerelateerde activiteiten